Управління культури Черкаської ОДА
П`ятниця, 29.03.2024, 05:50
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Міні-чат
200

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Жовтень » 3 » БІБЛІОТЕК@– ТЕРИТОРІЯ ЄДНОСТІ – ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ ДО ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ДНЯ БІБЛІОТЕК
08:57
БІБЛІОТЕК@– ТЕРИТОРІЯ ЄДНОСТІ – ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ ДО ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ДНЯ БІБЛІОТЕК

29 вересня 2014 року, напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, працівники обласної універсальної наукової бібліотеки імені Тараса Шевченка провели флеш-моб «Як пройти в бібліотеку?». Пересічним перехожим дарували кульки з оригінальними цитатами про книгу, запрошення на День відкритих дверей. 

Літературно-мистецька акція розпочалася демонстрацією слайд-шоу «Моя бібліотека – територія спілкування»

З вітальним словом до гостей свята звернулась директор бібліотеки Л.П. Капкаєва. Привітали колектив бібліотеки та її користувачів представники черкаської обласної партійної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», зокрема А.В. Бондаренко, голова; С.А. Овчаренко, депутат обласної ради, голова бюджетного комітету; О.М. Мартинова, голова черкаського осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України, які вручили цінні подарунки.

У вестибюлі бібліотеки розмістилися виставки літератури та періодичних видань. Книжкову виставку «Світова бібліомозаїка», яка відображала унікальний фонд 35 мовами світу, презентував відділ літератури іноземними мовами. Серед представлених – книги серії «Milleniumlibrary», яка нараховує 250 томів англомовних перекладів шедеврів світової літератури, «Гарвадська бібліотека давнього українського письменства», до якої входять факсимільні видання пам’яток давньоукраїнської літератури. Велику зацікавленість викликали переклади творів Т. Шевченка мовами світу та раритетні видання ХІХ століття.

Преса завжди віддзеркалює життя, його надії і тривоги, – наголосила в своїй презентації виставки періодичних видань «Провісники сьогодення – періодика на тлі часу» завідувачка сектору періодики І. Максимович. Переконливим свідченням цього стала тематика статей, розгорнутих на виставці: 100 днів Президента і люстрація; вибори і наука економити; нові культурологічні проекти і новинки художніх журналів. Ніщо не залишилось поза увагою читачів.

Головний бібліотекар відділу літератури з мистецтва Н. Ребякова представила серію живописних робіт на теми поезій Т. Шевченка художниці Ніни Коваль та роботи живописного циклу, присвяченого народним святам, заслуженого художника України Надії Нікіфорової.

Насиченим емоційним акцентом дня стала творча зустріч з акторами Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка. Під час невимушеної розповіді про особливості театрального мистецтва режисер та актор театру Олесь Павлютін представляв публіці нових молодих акторів та відомих і шанованих актрис. Глядачі тепло сприймали виступи виконавців, особливо монолог з вистави «Місто на Ч.» у яскравому виконанні заслуженої артистки України Тетяни Крижанівської та сцени з вистави «Монолог з товстим небожем» у виконанні надзвичайно органічного ансамблю у складі заслужених артисток України Лідії Попової, Людмили Талах та Любові Скобель. Завдяки чудовій грі акторів всі присутні у відділі літератури з мистецтва відчули справжню атмосферу театру.

Зустріч-діалог «Книжковий гурман» з постійними користувачами благодійного книжкового фонду відбулася у відділі міського абонемента. Гості тепло привітали чудовими поетичними рядками його господинь з професійним святом і подарували зроблені своїми руками сувеніри, які відтепер будуть прикрашати книжкові стелажі відділу. Бібліотекар познайомила запрошених гостей з новими творами сучасних українських письменників та новими надходженнями до благодійного книжкового фонду. Під час бесіди присутні зацікавлено обговорили сучасні новини книжкового світу, ділилися своїми враженнями, уподобаннями.

«Туристичними шляхами Черкащини» – під такою назвою пройшла зустріч читачів бібліотеки з кандидатом історичних наук, краєзнавцем Н.П. Лавріненком. Жваву розповідь історика про найбільш цікаві пам’ятки природи, історії і культури нашого краю з цікавістю прослухали студенти юридичної академії, працівники культури, користувачі бібліотеки. Учасники зустрічі переглянули документальний фільм «Земля заповідна. Буцькийканьон», познайомилися з книжково-ілюстративною виставкою «Мандруємо Черкащиною».

Всі закохані в поезію зібралися на поетичний вечір «Осіннє мереживо», який об’єднав відомих черкаських авторів і талановиту молодь. Звучали улюблені поетичні рядки та власні вірші. «Осінь – час читати вірші» –таким був девіз вечора і назви книжкової виставки. Чай та печиво створили затишну та теплу атмосферу.

Читачі були у захваті від екскурсій бібліотекою, особливо від відвідування відділу зберігання основного фонду, доступ до якого обмежений.

Протягом дня у відділах бібліотеки користувачі мали змогу ознайомитися з книжково-ілюстративними виставками та переглядами видань: «Освіта в просторі нового часу», «Дарма, що скроні вкрила сивина», «Насильству – ні!» та інші.

Веселим розмаїттям барв і кольорів порадували всіх самобутні майстри. Вони перетворили вестибюль в справжній майданчик творчості, продемонструвавши свій талант, творчість, самобутність. Оригінальними виробами з натурального каменю, тканини, стрічок, бісеру, кольорових ниток порадували гостей Тетяна Шафоростова, Ірина Матохнюк, Людмила Бєлкіна, Катерина Цимбал, Яна Танцюра, Альона Корнієнко, Валентина Михайловська та Олександра Линовицька. Витончені прикраси, креативні герої казок, ляльки-мотанки, ляльки-бажанки, прикраси для оселі і багато інших виробів стали справжньою окрасо свята.

Переглядів: 712 | Додав: Olenka2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
   Анонс
[10.05.2016]
ЗАПРОШУЄМО ВІДВІДАТИ ЗАХІД (0)
[21.04.2016]
«ДЗВОНИ ЧОРНОБИЛЯ» (0)
[29.02.2016]
ЗАПРОШУЄМО НА ЗАХОДИ З ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ МИХАЙЛА ЗАДНІПРОВСЬКОГО (0)
[25.02.2016]
ЗАПРОШУЄМО НА ПРЕЗЕНТАЦІЮ КНИГИ (0)
[11.01.2016]
КОНКУРС КНИЖКОВИХ ВІДЕООГЛЯДІВ "ФАБРИКА ВРАЖЕНЬ" (0)
[21.12.2015]
КІНОФЕСТИВАЛЬ ДО 80-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ВАСИЛЯ СИМОНЕНКА (0)
[12.10.2015]
5-8 ЛИСТОПАДА ВІДБУДЕТЬСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКА ВИСТАВКА "УКРАЇНСЬКИЙ СУВЕНІР - 2015. УКРАЇНА - КРАЇНА МАЙСТРІВ" (0)
[06.10.2015]
ГОСТИННО ЗАПРОШУЄМО НА КІНОФЕСТ-ПРЕЗЕНТАЦІЮ НАРОДНОЇ КІНОСТУДІЇ «МАЛЬВИ» (0)
[28.09.2015]
МІЖНАРОДНИЙ КНИЖКОВИЙ ЯРМАРОК (0)
[25.09.2015]
28 ВЕРЕСНЯ ВІДБУДЕТЬСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПЕРСОНАЛЬНОГО САЙТА «ВАСИЛЬ СИМОНЕНКО» (0)

Форма входу

Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Новини управління

Черкаська обласна державна адміністрація © 2024