Управління культури Черкаської ОДА
Четвер, 28.03.2024, 12:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Міні-чат
200

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Травень » 21 » НІЧНІ ВІДВІДИНИ ХУДОЖНЬОГО МУЗЕЮ
11:30
НІЧНІ ВІДВІДИНИ ХУДОЖНЬОГО МУЗЕЮ
  
 
19 травня, уперше, Черкаський обласний художній музей приєднався до Міжнародної мистецької акції "Ніч музеїв", яка дозволяє оглянути експозиції після 18-ої години, коли в звичайні дні він вже не працює. Понад 1000 людей – черкащан та гостей міста – взяли участь у європейському проекті. 
 
Історія масових нічних оглядин музею не така вже й давня – її початок був закладений у Берліні в 1997 році, українські ж музеї масово долучились до всесвітньої акції 2008 року. Мета заходу – показати потенціал сучасних музеїв, а також залучити до них молодь. Нині у цій акції бере участь більше двох тисяч музеїв у сорока двох країнах Європи.
 
  
 
"Ніч у музеї" в Черкаському обласному художньому музеї було розпочато із Всеукраїнської виставки "Жінки України – митці". Майже 180 творів сучасного живопису, графіки, скульптури, декоративно-ужиткового мистецтва дали змогу прослідкувати за розвитком художнього процесу, що відбувається у вітчизняному мистецтві. Художниці у своїх творах відображають навколишній світ з його контрастами, у творчих пошуках осмислюють історію України, її сьогодення та відродження.
 
Продовжила програму виставка "Відображення Скандинавії" – вироби зі скла Лесі Коленчук. Представлені твори, а це розпис, графіка на склі, вироби (декоративні панно, годинники, вази, тарілки, дзеркала, прикраси) виконані в техніці ф’юзинг. Поєднуючи графічні контури і фарби різних кольорів, мисткиня імітує техніку вітражу. Більшість робіт зроблено в Данії, і, безсумнівно, її мистецтво і стиль життя певним чином вплинули на стилістику й колір виробів.
 
 
Відкриття фотовиставки "Картонна коробка", авторами якої є черкаські журналісти Ігор Єфімов, Сергій Тимошенко, Євген Артеменко, привернуло увагу небайдужих людей до напрямку вуличної фотографії. Жанр документальної фотографії – це така вольниця для фотографів, де можна поставити на перше місце композиційну та колористичну сутність зображуваного. Автори проекту хотіли донести до глядача істину про те, що можна отримувати естетичне та інтелектуальне задоволення від спостереження та фіксації звичайної для нас буденності. Естетика міста, любов до деталей, небайдужість до життя – ось маніфест "Картонної коробки".
 
 
На фоні виставки незвичайне дійство влаштували студенти кафедри філософії Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького під керівництвом викладача Пушанкової О. А. Перформанс "Народження сучасної людини" став філософським відображенням нашого сьогодення. Усі охочі приєднались до створення колажу з артефактів масової культури.
 
У залах декоративно-прикладного мистецтва бажаючі спробували себе в майстер-класах від відомих майстрів:
 
- Лариси Теліженко – виготовлення ляльки-мотанки;
 
- Ольги Отнякіної – декоративний розпис;
 
- Галини Тимошенко – виготовлення народної іграшки;
 
- Надії Груздевої – надання другого життя старим речам.
 
  
 
Сучасні майстри "Handmade в Черкасах" Міла Сотник, Тетяна Ігнатенко, Маріана Степаненко, Ірина Терещенко, Вікторія Капралові та Валерія Боброва надали уроки майстерності зі створення прикрас, іграшок, предметів інтер’єру та декору. На майстер-класах із задоволенням працювали як маленькі дітлахи, так і люди поважного віку. Кожен учасник зміг не тільки навчитись майстерності, а й отримав на згадку власноруч зроблений виріб.
 
Музично-поетичні читання під керівництвом Сергія Могилка, що відбувалися в портретному залі, створили душевну атмосферу, яку подарували слухачам сучасні черкаські поети та барди.
 
 
Було багато охочих отримати насолоду з розпису хни. Ціла група молодих дівчат стояла в очікуванні, доки майстри мехенді чаклували, вимальовуючи на руках бажаючих, різноманітні візерунки.
 
 
У центральному залі творили художники з боді-арту. Відвідувачі зацікавлено спостерігали за роботою професіоналів та захоплювались мистецтвом прикрашати тіло. Максим Гладько створив композицію "Піонери"; Тетяна Черевань – розпис на животі вагітних жінок, який має захисний характер та символізує життя, початок нового; Антон Панасюк створив композицію "Велоспорт"; Андрій Мороз та Анна Корж відтворювали етнічні мотиви, Інна Федосенко працювала над композицією "Мулен Руж".
 
 
Гармонічне поєднання проекту "3+2", авторами якого є сучасні художники – Володимир Яковець, Олександр Шепеньков, Ігор Солодовніков, Анна Алабіна, Марина Денісенко, – та шоу-програми (звук, світло, лазери) стало феєричним акордом свята. Сучасна музика, лайт-шоу збагатили палітру ночі музею. Акустичну та лазерну програму виконав продюсерський центр "Промопроект". Живі скульптури в золоті та лайт-шоу запропонувала творча група "Джайра". Дискотека від ді-джея Dance підкреслила тему акції та створила своєрідну паралель живописним образам.
 
  
 
Яскрава подія "Ніч у музеї" відбулася! Далі буде!!!
 
  
Переглядів: 1333 | Додав: Mary | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
   Анонс
[10.05.2016]
ЗАПРОШУЄМО ВІДВІДАТИ ЗАХІД (0)
[21.04.2016]
«ДЗВОНИ ЧОРНОБИЛЯ» (0)
[29.02.2016]
ЗАПРОШУЄМО НА ЗАХОДИ З ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ МИХАЙЛА ЗАДНІПРОВСЬКОГО (0)
[25.02.2016]
ЗАПРОШУЄМО НА ПРЕЗЕНТАЦІЮ КНИГИ (0)
[11.01.2016]
КОНКУРС КНИЖКОВИХ ВІДЕООГЛЯДІВ "ФАБРИКА ВРАЖЕНЬ" (0)
[21.12.2015]
КІНОФЕСТИВАЛЬ ДО 80-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ВАСИЛЯ СИМОНЕНКА (0)
[12.10.2015]
5-8 ЛИСТОПАДА ВІДБУДЕТЬСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКА ВИСТАВКА "УКРАЇНСЬКИЙ СУВЕНІР - 2015. УКРАЇНА - КРАЇНА МАЙСТРІВ" (0)
[06.10.2015]
ГОСТИННО ЗАПРОШУЄМО НА КІНОФЕСТ-ПРЕЗЕНТАЦІЮ НАРОДНОЇ КІНОСТУДІЇ «МАЛЬВИ» (0)
[28.09.2015]
МІЖНАРОДНИЙ КНИЖКОВИЙ ЯРМАРОК (0)
[25.09.2015]
28 ВЕРЕСНЯ ВІДБУДЕТЬСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПЕРСОНАЛЬНОГО САЙТА «ВАСИЛЬ СИМОНЕНКО» (0)

Форма входу

Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Новини управління

Черкаська обласна державна адміністрація © 2024