Управління культури Черкаської ОДА
Субота, 20.04.2024, 01:53
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Міні-чат
200

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Квітень » 27 » ОГОЛОШЕНО ПЕРЕМОЖЦІВ МІСЬКОГО КОНКУРСУ «Я – ІЛЮСТРАТОР»
09:30
ОГОЛОШЕНО ПЕРЕМОЖЦІВ МІСЬКОГО КОНКУРСУ «Я – ІЛЮСТРАТОР»

16 квітня  у обласній бібліотеці для юнацтва ім. В. Симоненка знову зібралися творчо обдаровані юнаки і дівчата Черкащини – учні мистецьких шкіл міста та студенти кафедр і відділень мистецького спрямування черкаських університетів та коледжів. Всі вони - учасники міського конкурсу «Я – ілюстратор», присвяченого 80-річчю від дня народження Василя Симоненка. Саме цього дня відбулось святкове  нагородження переможців конкурсу. 

Організувала такий конкурс бібліотека разом з обласною громадською організацією «Світовид» за підтримки Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради і управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської облдержадміністрації. Метою конкурсу було створення творчою молоддю ілюстрацій до творів Василя Симоненка. Кінцевим його результатом стане видання збірки творів письменника, проілюстрованої роботами конкурсантів. Книга має вийти у черкаському видавництві «Брама-Україна».

Ідею конкурсу підтримали викладачі й керівники Черкаської дитячої школи мистецтв, Черкаського міського багатопрофільного молодіжного центру, Черкаської дитячої художньої школи ім. Данила Нарбута, Арт-студії «Глорія», спеціалізованої школи № 20, Черкаського художньо-технічного коледжу, Черкаського державного бізнес-коледжу, Черкаського національного університету ім. Б.Хмельницького та Черкаського державного технологічного університету. Впродовж місяця, з 5 березня по 6 квітня, вони зацікавлювали, радили і допомагали своїм учням і студентам створювати ілюстрації.

Участь у конкурсі взяли 77 учасників, які представили 93 роботи. На жаль, ще 36 робіт через недотримання вимог до конкурсних робіт не були допущені до конкурсу.

Розглянувши конкурсні роботи, поважне журі, до складу якого входили відомі черкаські художники, видавці, митці і викладачі навчальних закладів мистецького спрямування, відзначило досить високий рівень майже кожної із робіт та визначило переможців. Ними стали:

  • у  старшій віковій категорії: студентка Черкаського художньо-технічного коледжу Смватян Сусанна (гран-прі, робота переможця на фото), студентка Черкаського національного університету ім. Б.Хмельницького Дмитренко Тетяна (I місце), студентка Черкаського художньо-технічного коледжу Овчаренко Валерія (II місце). III місце розділили вихованка Арт-студії «Глорія» Томіленко Софія та студентка Черкаського державного бізнес-коледжу Тімакова Катерина;
  • у молодшій віковій категорії: вихованка Арт-студії «Глорія» Тимошенко Віра (I місце), вихованка Черкаського міського багатопрофільного молодіжного центру Побережна Катерина (II місце), вихованка Черкаської дитячої художньої школи ім. Данила Нарбута Мусатенко Анастасія (III місце).

Своїми враженнями про творчі роботи молоді ділилися заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської облдержадміністрації Олександра Пахуріна, голова журі - заслужений художник України, доцент ЧНУ ім. Б.Хмельницького  Віктор Олексенко, завідувач відділенням дизайну бізнес-коледжу Валентина Музиченко, директор одного із провідних  черкаських видавництв «Брама-Україна» Олександр Третьяков,  голова громадської організації «Світовид» Ганна Чуприна.

Всі учасники конкурсу отримали дипломи , а переможці – ще й призи від управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської облдержадміністрації і книги в подарунок від бібліотеки. Окрім цього, всі конкурсанти отримали солодощі від кафе «Виноград».

Пісенний подарунок для всіх присутніх підготували студенти Черкаського музичного училища ім. С.С.Гулака-Артемовського, виконавши власні пісні на слова Василя Симоненка.

Участь молоді черкаського краю у конкурсі «Я – ілюстратор» стала для багатьох учасників конкурсу поштовхом для глибшого ознайомлення із творчістю поета, а для декого відкриттям свого Василя Симоненка.

А обласна бібліотека для юнацтва ім. В.Симоненка щиро вдячна всім співорганізаторам та учасникам конкурсу за активну участь у ньому. 

Переглядів: 666 | Додав: Olenka2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
   Анонс
[10.05.2016]
ЗАПРОШУЄМО ВІДВІДАТИ ЗАХІД (0)
[21.04.2016]
«ДЗВОНИ ЧОРНОБИЛЯ» (0)
[29.02.2016]
ЗАПРОШУЄМО НА ЗАХОДИ З ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ МИХАЙЛА ЗАДНІПРОВСЬКОГО (0)
[25.02.2016]
ЗАПРОШУЄМО НА ПРЕЗЕНТАЦІЮ КНИГИ (0)
[11.01.2016]
КОНКУРС КНИЖКОВИХ ВІДЕООГЛЯДІВ "ФАБРИКА ВРАЖЕНЬ" (0)
[21.12.2015]
КІНОФЕСТИВАЛЬ ДО 80-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ВАСИЛЯ СИМОНЕНКА (0)
[12.10.2015]
5-8 ЛИСТОПАДА ВІДБУДЕТЬСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКА ВИСТАВКА "УКРАЇНСЬКИЙ СУВЕНІР - 2015. УКРАЇНА - КРАЇНА МАЙСТРІВ" (0)
[06.10.2015]
ГОСТИННО ЗАПРОШУЄМО НА КІНОФЕСТ-ПРЕЗЕНТАЦІЮ НАРОДНОЇ КІНОСТУДІЇ «МАЛЬВИ» (0)
[28.09.2015]
МІЖНАРОДНИЙ КНИЖКОВИЙ ЯРМАРОК (0)
[25.09.2015]
28 ВЕРЕСНЯ ВІДБУДЕТЬСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПЕРСОНАЛЬНОГО САЙТА «ВАСИЛЬ СИМОНЕНКО» (0)

Форма входу

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Новини управління

Черкаська обласна державна адміністрація © 2024