Управління культури Черкаської ОДА
П`ятниця, 29.03.2024, 10:23
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Міні-чат
200

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Травень » 29 » ПІДВЕДЕНО ПІДСУМКИ VIII ОБЛАСНОГО КОНКУРСУ ВОКАЛІСТІВ "ПІСЕННІ ВІТРИЛА"
14:09
ПІДВЕДЕНО ПІДСУМКИ VIII ОБЛАСНОГО КОНКУРСУ ВОКАЛІСТІВ "ПІСЕННІ ВІТРИЛА"
  
 
Наприкінці квітня в приміщенні Черкаського музичного училища ім. С. С. Гулака-Артемовського відбувся VIII Обласний конкурс вокалістів "Пісенні вітрила", організаторами якого були: управління у справах сім’ї, молоді та спорту, управління культури Черкаської облдержадміністрації та ініціативна група студентів та викладачів відділу Музичного мистецтва естради Черкаського музичного училища. У конкурсі брали участь 96 солістів, 8 ансамблів малих форм та 8 вокальних колективів з навчальних закладів та культурно-просвітницьких установ області. Усього учасників – 190 осіб.
 
 
Журі конкурсу в складі заслуженого працівника культури України, керівника Біг-Бенду Черкаського музичного училища Євпака М. Ф., завідувачки відділу фольклору обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи Сайченко Н. В., викладачів училища Красавіної Л. М., Помогайбо О. Ю., Свірідової І. М., Тулумана Ю. М., Завєщанної С. І. переглянуло виступи учасників конкурсу у двох вікових категоріях за такими номінаціями:
 
· Академічний спів
· Естрадна обробка народних пісень
· Українське ретро (пісні українських авторів 2-ї пол. ХХ ст.)
· Популярна музика
· Джаз-стандарт
· Дуети, тріо
· Вокальний ансамбль
 
Переважна більшість учасників конкурсу показали високий рівень виконавської майстерності, глибоке проникнення в зміст, емоційну палітру й образність пісні. Найменше учасників було в номінаціях "Українське ретро" та "Джаз-стандарт", переважна кількість виконавців змагалася в номінації "Популярна музика". Журі визначало переможців за кількістю балів, які одержав конкурсант за свій виступ, що й стало показником його вокальної та артистичної майстерності. Тому в деяких номінаціях переможцями стали 1-2 особи, а в номінації "Популярна музика" почесні місця одержали по два, три конкурсанти на одне призове місце.
 
 
Обговоривши виступи учасників конкурсу, журі вирішило визнати переможцями VIII Обласного конкурсу вокалістів "Пісенні вітрила" із врученням дипломів лауреатів та дипломантів таких учасників конкурсу.
 
У номінації "Академічний спів" в середній віковій категорії перемогу здобув Свергунов Андрій (Черкаська ДМШ №1, викл. Хільченко Ю.Б.), у дорослій друге місце посіла Мельнікова Аліна (Черкаське музучилище, викл. Губерук О.Л.) (перше місце не призначалося). У номінації "Українське ретро" в середній віковій категорії перше місце дістала Осипенко Поліна (Черкаське музичне училище, викл. Губерук О.), у дорослій категорії друге місце посіла Шапошник Валерія (ЦДЮТ, вокальна студія "Прима", викладач Лепьохіна В.І.) (перше місце не призначалося).
 
У номінації "Естрадна обробка народної пісні" у середній віковій категорії перемогу здобула Мураховська Алевтина (Сигнаївська ДМШ, викл. Верба В.Ю.), у дорослій перемогу розділили Чернієнко Ольга (Черкаське музичне училище, викл. Завєщана С.) та Субботова Катерина (Черкаська ДМШ № 1, викл. Мусеровська Л.О).
 
У номінації "Популярна музика" у середній віковій категорії перемогла Білоус Анна – (Черкаська ДМШ №1, викл. Варавіна І.М.), у дорослій категорії – Бутовська Анастасія (Черкаське музичне училище), Батир Максим (м.Черкаси) та Ісмаілова Сабіна (Черкаська ДМШ № 1, викл. Мусеровська Л.О.).
 
У номінації "Джаз-стандарт" у середній віковій категорії найбільшу вправність продемонструвала Висоцька Анна – (Черкаське музичне училище, викл. Свірідова І.В), у дорослій – Видовська Юлія (Черкаське музичне училище, викл. Губерук О.Л).
 
У номінації "Дуети, тріо" у середній віковій категорії перше місце здобув дует Володимира та Владислава Канівців (Чорнобаївська ДМШ, керівник Жовтова Т.Д.), у дорослій друге місце посів дует Гордієнко Світлани та Ісмаілової Сабіни (Черкаська ДМШ №1) (перше місце не призначалося).
 
У номінації "Вокальні ансамблі" у середній віковій категорії переміг ансамбль "Намистечко" (Чорнобаївська ДШМ, керівник П’ятікова В.В.), у дорослій перемогу розділили Блюз-секстет (Черкаське музичне училище, кер. Красавіна Л.М.) та ансамбль "Квітограй" (старша група) (Черкаська ДМШ № 2).
 
 
Гран-Прі конкурсу – спеціальний приз управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації (мікрофон) був вручений навчальним закладам, які навчають на високому професійному рівні дітей та молодь вокальному мистецтву та залучають їх до участі в професійних мистецьких конкурсах. У середній віковій категорії такий приз отримала Чорнобаївська ДШМ, у дорослій категорії – Черкаське музичне училище.
Переглядів: 1414 | Додав: Mary | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
   Анонс
[10.05.2016]
ЗАПРОШУЄМО ВІДВІДАТИ ЗАХІД (0)
[21.04.2016]
«ДЗВОНИ ЧОРНОБИЛЯ» (0)
[29.02.2016]
ЗАПРОШУЄМО НА ЗАХОДИ З ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ МИХАЙЛА ЗАДНІПРОВСЬКОГО (0)
[25.02.2016]
ЗАПРОШУЄМО НА ПРЕЗЕНТАЦІЮ КНИГИ (0)
[11.01.2016]
КОНКУРС КНИЖКОВИХ ВІДЕООГЛЯДІВ "ФАБРИКА ВРАЖЕНЬ" (0)
[21.12.2015]
КІНОФЕСТИВАЛЬ ДО 80-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ВАСИЛЯ СИМОНЕНКА (0)
[12.10.2015]
5-8 ЛИСТОПАДА ВІДБУДЕТЬСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКА ВИСТАВКА "УКРАЇНСЬКИЙ СУВЕНІР - 2015. УКРАЇНА - КРАЇНА МАЙСТРІВ" (0)
[06.10.2015]
ГОСТИННО ЗАПРОШУЄМО НА КІНОФЕСТ-ПРЕЗЕНТАЦІЮ НАРОДНОЇ КІНОСТУДІЇ «МАЛЬВИ» (0)
[28.09.2015]
МІЖНАРОДНИЙ КНИЖКОВИЙ ЯРМАРОК (0)
[25.09.2015]
28 ВЕРЕСНЯ ВІДБУДЕТЬСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПЕРСОНАЛЬНОГО САЙТА «ВАСИЛЬ СИМОНЕНКО» (0)

Форма входу

Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Новини управління

Черкаська обласна державна адміністрація © 2024