Управління культури Черкаської ОДА
Четвер, 25.04.2024, 21:12
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Міні-чат
200

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Жовтень » 3 » «ПРОВЕДИ ВИХІДНИЙ У БІБЛІОТЕЦІ»
17:05
«ПРОВЕДИ ВИХІДНИЙ У БІБЛІОТЕЦІ»
29 вересня, напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, в обласній універсальній науковій бібліотеці імені Тараса Шевченка відбулася літературно-мистецька акція «Проведи вихідний у бібліотеці», яка включала в себе низку різноманітних заходів.

 Бібліотека зустрічала своїх гостей музичними номерами у виконанні студентів Черкаського музичного училища ім. С.С.Гулака-Артемовського Яни Пономаренко (гітара), Вадима Устименка (гітара) та Всеволода Хуотарінена (баян).

 Жоден із гостей не був обділений увагою, при вході в бібліотеку вони отримували бейджики «Читати – це мудро. Читати – це модно. Читайте у нас!»

З вітальним словом до гостей свята звернулись директор бібліотеки Л.П.Капкаєва та професор Міжнародної академії архітектури, Почесний академік Української академії архітектури, лауреат міжнародної медалі «Дружба» Ю.І. Пісковський.

У вестибюлі та залах бібліотеки було розміщено авторську фотовиставку Юрія Пісковського «Портрети квітів». А в подарунок бібліотека отримала від Юрія Івановича випуски альманаху «Наша Епоха».

 Цікавою і змістовною для гостей свята стала презентація книжкової виставки «Культурний код нації», на якій були представлені 100 головних книг сучасного українця за рейтингом журналу «Репортер». Це українська і світова класична література, твори сучасних письменників. Окремим розділом на виставці були представлені книги переможців українського літературного конкурсу «Коронація слова» і твори 18 українських письменників, які отримали літературну нагороду «Золоті письменники України».

 В «Сінема-центрі» бібліотеки (в рамках проекту «Книга на екрані») глядачам були запропоновані дві кінострічки: «Джейн Остін» (2007) англійського режисера Джуліана Джарольда – версія біографії «першої леді» англійської літератури, та новітню екранізацію культового роману Л.Толстого «Анна Кареніна» (2012) – новаторську спробу англійського режисера Джо Райта. Західна критика вже впевнено називає Кіру Найтлі (виконавицю головної ролі) кращою Кареніною всіх часів, про що гості «Сінема-центру» дізналися перед сеансами.

На гостину до бібліокафе «Візит» на цей раз завітав Клуб Паустовського. Численним шанувальникам творчості відомого письменника було запропоновано візуальну екскурсію по памятних місцях Паустовського в Черкасах – місті його дитинства. Черкаськими стежинами письменника гостей бібліокафе провела заступник директора обласного краєзнавчого музею Валентина Іванівна Нестеренко. З історією створення клубу та про його добрі справи розповіла засновник і незмінний керівник Клубу Паустовського кандидат філологічних наук, доцент ЧНУ Інна Зіновіївна Тарасинська. Гості дізнались і про родове коріння письменника – від славного українського гетьмана Сагайдачного. Ці цікаві факти були родзинкою виступу доктора філологічних наук, професора ЧНУ Людмили Іванівни Ромащенко. Відеозвіт про відкриття музею Паустовського в Тарусі (Росія), де була присутня черкаська делегація, озвучила присутнім головний бібліограф наукової бібліотеки ЧНУ Валентина Леонтіївна Штангеєва. І справжнім дарунком гостям бібліокафе стала літературно-музична композиція у виконанні викладача музики Тетяни Павлівни Крошко. Слово Паустовського як завжди зачаровувало своєю мелодійністю і світлом доброти.

 Відділ краєзнавчої літератури та бібліографії приймав у своїх стінах студентів філіалу Одеської юридичної академії. Вони і інші гості бібліотеки взяли участь у жвавому обговоренні нової книги краєзнавця Бориса Юхна «Черкаські місторії». Було проведено вікторину на знання історії м. Черкас. Відповіді учасників зустрічі доповнював Б.Юхно. Увазі присутніх було запропоновано книжково-ілюстративну виставку «Мандруючи вулицями Черкас». Одногодинна зустріч пройшла цікаво і невимушено. Найактивніші її учасники одержали у подарунок фірмові ручки і листівки з зображенням старих Черкас.

 Всіх бажаючих на зустріч з архітектором та фотографом, автором монографії «ПОРТАЛ» Юрієм Івановичем Пісковським запросив відділ літератури з мистецтва.

Ю.І. Пісковський – професор Міжнародної академії архітектури, Почесний академік Української академії архітектури, член Національної Спілки архітекторів України і Національної Спілки журналістів України, 12 років був представником України в Європейській Економічній Комісії ООН, лауреат міжнародної медалі «Дружба».

Надзвичайно цікава розповідь про особливості архітектурного мислення, світосприйняття, спостереження за архітектурою та квітами через об’єктив фотокамери, повага до гармонії навколишнього світу викликала захопленість численної слухацької аудиторії.

 Добірку фактів «Цікаві моменти з життя бібліотек» підготували працівники інформаційно-бібліографічного відділу. Рубрики «А знаєте що…?», «А ви уявляєте, що…?», «Бібліотечний колаж» познайомили з деякими поліграфічними шедеврами, кумедними історіями з життя нашої бібліотеки та ін.

          Урізноманітнила захід «Алея майстрів». Запрошені на свято милувалися вишуканими виробами з бісеру, глини, кераміки, тканини, паперу. Всі мали змогу придбати ляльки-мотанки, різноманітні обереги, інтер’єрні іграшки, жіночі прикраси, декоративну косметику. Присутні щиро дякували авторам виробів: Катерині Цимбал, Альоні Корнієнко, Яніні Танцюрі, Тетяні Шафоростовій, Людмилі Бєляєвій, Світлані Кузьмичовій, Людмилі Єпанчук, Наталії Семенець, Ірині Ніколаєвій.

 Книжковий ярмарок запропонував велику кількість найрізноманітнішої літератури, продаж якої забезпечили магазин «Книжковий світ» і ПП О.Я. Роміцина.

 Фінальним акордом свята стала «Чайна церемонія», яку люб’язно провели представники «Чайного дому» Дмитро Маслов і Олексій Лі. Бажаючі дегустували різні сорти чаю, відкриваючи для себе новий світ відчуттів, емоцій, фантазій, мрій. Спілкуванню сприяла атмосфера високої поезії та живої музики.


 


Переглядів: 807 | Додав: Mary | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
   Анонс
[10.05.2016]
ЗАПРОШУЄМО ВІДВІДАТИ ЗАХІД (0)
[21.04.2016]
«ДЗВОНИ ЧОРНОБИЛЯ» (0)
[29.02.2016]
ЗАПРОШУЄМО НА ЗАХОДИ З ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ МИХАЙЛА ЗАДНІПРОВСЬКОГО (0)
[25.02.2016]
ЗАПРОШУЄМО НА ПРЕЗЕНТАЦІЮ КНИГИ (0)
[11.01.2016]
КОНКУРС КНИЖКОВИХ ВІДЕООГЛЯДІВ "ФАБРИКА ВРАЖЕНЬ" (0)
[21.12.2015]
КІНОФЕСТИВАЛЬ ДО 80-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ВАСИЛЯ СИМОНЕНКА (0)
[12.10.2015]
5-8 ЛИСТОПАДА ВІДБУДЕТЬСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКА ВИСТАВКА "УКРАЇНСЬКИЙ СУВЕНІР - 2015. УКРАЇНА - КРАЇНА МАЙСТРІВ" (0)
[06.10.2015]
ГОСТИННО ЗАПРОШУЄМО НА КІНОФЕСТ-ПРЕЗЕНТАЦІЮ НАРОДНОЇ КІНОСТУДІЇ «МАЛЬВИ» (0)
[28.09.2015]
МІЖНАРОДНИЙ КНИЖКОВИЙ ЯРМАРОК (0)
[25.09.2015]
28 ВЕРЕСНЯ ВІДБУДЕТЬСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПЕРСОНАЛЬНОГО САЙТА «ВАСИЛЬ СИМОНЕНКО» (0)

Форма входу

Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Новини управління

Черкаська обласна державна адміністрація © 2024