Управління культури Черкаської ОДА
Субота, 20.04.2024, 00:55
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Міні-чат
200

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Жовтень » 8 » «СВОЮ УКРАЇНУ ЛЮБІТЬ»
11:17
«СВОЮ УКРАЇНУ ЛЮБІТЬ»

   4 жовтня в приміщенні Черкаської обласної філармонії обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи провів обласний молодіжний фестиваль-конкурс патріотичної пісні, присвячений 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка. 

   Участь у фестивалі-конкурсі взяли 50 колективів та окремих виконавців із різних куточків Черкащини, які показала свою справжню закоханість у ЇЇ Величність Українську Патріотичну Пісню.

   Суддівську раду очолювала народна артистка України Ольга Калина. Конкурсанти виступали у різних жанрах та вікових категоріях. Наймолодшому учаснику було 12 років, а найстаршому – 30.

   Слід відмітити, що рівень виконавської майстерності цьогорічних учасників конкурсу був набагато вищий у порівнянні з минулими роками. І виступ кожного був своєрідною молитвою за світлу долю нашої держави.

 Та за підсумками висококваліфікованого журі переможцями фестивалю-конкурсу стали:

Категорія від  12-15 років, естрадна пісня (окремі виконавці)

Диплом І ступеня

Вероніка Яковенко, м. Христинівка, багаторазова переможниця всеукраїнських фестивалів і конкурсів дитячої пісенної творчості.

Диплом ІІ ступеня

Ірина Малюк, смт. Лисянка;

Диплом ІІІ ступеня

Олександра Грищенко, м.Звенигородка.

Категорія від  12-15 років,   співана поезія  (малі форми)

Диплом І ступеня

Вокальне тріо «Зоря»  у складі Анастасії Єршової, Ігоря Патика  та Діани Курко,  Жашківський РБК. Це дзвінкоголосе дитяче тріо на високому професійному рівні чистим акапельним співом виконало пісню на слова Т.Шевченка «Думи мої».

Категорія від 16-21 років, естрадна пісня (окремі виконавці)

Диплом І ступеня

Анастасія Земляна, Канівський коледж культури та мистецтв Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини - відокремлений структурний підрозділ університету.

Ця юна співачка всіх заворожила своїм дивовижно-мелодійним сопрано, виконавши під живий фортепіанний супровід свого вчителя, відомого канівського композитора Володимира Байкіна його пісню-молитву «Молюсь за тебе, мати Україно».

Диплом ІІ ступеня

Світлана Сосіновська, Канівський коледж культури та мистецтв Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини - відокремлений структурний підрозділ університету;

Диплом ІІІ ступеня

Катерина Тонюк, с.Чапаєвка Монастирищенського району.

Категорія від 16-21 років, естрадна пісня (окремі виконавці)

  Злагодженим співом та високим рівнем сценічної культури подивували членів журі 2 вокальні дуети із Черкаського художньо-технічного коледжу. Тож диплом І ступеня дістався дуету у складі Таміли Єфіменко  та Владислава Лупана, а диплом ІІ ступеня дуету у складі Анастасії Терлецької та Аліни Мироненко.

 Категорія від 16-21 років   (українська народна пісня) (окремі виконавці)

    Неодноразова ж переможниця та учасниця всеукраїнських конкурсів та фестивалів українського фольклору Тетяна Засуха із Мошен Черкаського району своїм автентичним виконанням української народної пісні «Ой, у вишневому саду» назавжди запала глибоко в душі всім присутнім і заслужено виборола диплом І ступеня у номінації «українська народна пісня» у своїй віковій категорії.

Категорія від 22-30 років,   естрадна пісня   (окремі виконавці)

Диплом І ступеня

Олена Передрій, м. Черкаси. Ця 23-річна переселенка із Луганська, нині – актриса нашого обласного музично-драматичного театру

ім..Т.Г.Шевченка зворушила всіх присутніх виконанням відомої пісні

«Де ти тепер» Ігоря Шамо.

Диплом ІІ ступеня

Марина Захарченко,  смт.Лисянка;

Катерина Овсієнко, смт.Драбів;

Диплом ІІІ ступеня

Антон Тупчій, м.Звенигородка; триразовий переможець Всеукраїнського фестивалю-конкурсу творчості людей з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя».

Ольга Скорик, м.Городище.Ця тендітна українка заявила про себе як про майбутню яскраву зірку на українському пісенному небозводі.

Відшліфовано професійним і водночас душевно теплим співом порадували на фестивалі вокалісти із Золотоніського району Катерина Фурса-Білецька, Сергій Гноєвий та Інна Богдан, які у номінації «естрадна пісня» у віковій категорії від 22 до 30 років вибороли всі призові місця.

Кожен переможець цього молодіжного мистецького заходу отримав диплом відповідного ступеня та цінний подарунок.

Завершальним акордом фестивалю-конкурсу був гала-концерт за участю його переможців та переможців обласного конкурсу театральних колективів, який став справжнім святом молодих співучих талантів Шевченкового краю.

Тож насолоджуючись 6-ти годинним щирим виконанням пісень про патріотичний дух нашого народу та горду і нескорену нашу українську козацьку державу, переконуєшся в тому, що вічно суща буде Україна, бо мудрим повелінням Всевишнього нам, нащадкам Великого Тараса, даровано таку духовну міць, якої не має на землі жоден народ.

Переглядів: 603 | Додав: Olenka2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
   Анонс
[10.05.2016]
ЗАПРОШУЄМО ВІДВІДАТИ ЗАХІД (0)
[21.04.2016]
«ДЗВОНИ ЧОРНОБИЛЯ» (0)
[29.02.2016]
ЗАПРОШУЄМО НА ЗАХОДИ З ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ МИХАЙЛА ЗАДНІПРОВСЬКОГО (0)
[25.02.2016]
ЗАПРОШУЄМО НА ПРЕЗЕНТАЦІЮ КНИГИ (0)
[11.01.2016]
КОНКУРС КНИЖКОВИХ ВІДЕООГЛЯДІВ "ФАБРИКА ВРАЖЕНЬ" (0)
[21.12.2015]
КІНОФЕСТИВАЛЬ ДО 80-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ВАСИЛЯ СИМОНЕНКА (0)
[12.10.2015]
5-8 ЛИСТОПАДА ВІДБУДЕТЬСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКА ВИСТАВКА "УКРАЇНСЬКИЙ СУВЕНІР - 2015. УКРАЇНА - КРАЇНА МАЙСТРІВ" (0)
[06.10.2015]
ГОСТИННО ЗАПРОШУЄМО НА КІНОФЕСТ-ПРЕЗЕНТАЦІЮ НАРОДНОЇ КІНОСТУДІЇ «МАЛЬВИ» (0)
[28.09.2015]
МІЖНАРОДНИЙ КНИЖКОВИЙ ЯРМАРОК (0)
[25.09.2015]
28 ВЕРЕСНЯ ВІДБУДЕТЬСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПЕРСОНАЛЬНОГО САЙТА «ВАСИЛЬ СИМОНЕНКО» (0)

Форма входу

Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Новини управління

Черкаська обласна державна адміністрація © 2024