Управління культури Черкаської ОДА
П`ятниця, 19.04.2024, 01:37
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Міні-чат
200

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Квітень » 2 » В ОБЛАСНІЙ БІБЛІОТЕЦІ ДЛЯ ЮНАЦТВА ЗАВЕРШИВСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ДИТЯЧОЇ І ЮНАЦЬКОЇ КНИГИ
10:44
В ОБЛАСНІЙ БІБЛІОТЕЦІ ДЛЯ ЮНАЦТВА ЗАВЕРШИВСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ДИТЯЧОЇ І ЮНАЦЬКОЇ КНИГИ
   
 
У Черкаській обласній бібліотеці для юнацтва імені Василя Симоненка добіг кінця Всеукраїнський тиждень дитячої і юнацької книги, який тривав з 20 по 27 березня. Крапку в масштабному проекті поставили святковою літературно-музичною композицією "Молодь. Творчість. Весна". Але розглянемо уважно кожен етап циклу заходів, об’єднаного гучною назвою "Впусти книгу в серце".
 
Окрім численних концертів, диспутів, екскурсій, для шанувальників книги й читання були розгорнуті книжково-ілюстративні виставки, аби відвідувачі мали час самостійно ознайомитися з основними темами цьогорічного Тижня.
 
 
Також у дні проведення Тижня книги працівники сектору реєстрації користувачів бібліотеки організували літературну лото-вікторину. Відвідувачам бібліотеки, що брали участь у вікторині й давали правильні відповіді на поставлені запитання, вручалися невеликі призи.
 
 
Цикл заходів відкрився 20 березня літературно-мистецьким вернісажем. Талановита молодь і заслужені майстри мистецтв прочитали присутнім уривки художньої прози та поезії видатних українських авторів, а також представили до уваги аудиторії музичні та хореографічні композиції. Про деталі дійства ми вже писали на нашому сайті раніше.
 
 
Наступний день – 21 березня – став Днем творчості молодих. У відділах бібліотеки були організовані виставки творчих робіт членів гуртків за інтересами Центру дитячої та юнацької творчості, живописних робіт студентів кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького, витинанки, колаж, графічні та живописні роботи студентів кафедри дизайну Черкаського державного бізнес-коледжу, виставка робіт читачки бібліотеки Тетяни Волочай під назвою "Бісерна фантазія".
 
Цього самого дня в бібліотеці на творчу вечірку під назвою "Знайомство зблизька" зібралася талановита молодь. Своїми творчими надбаннями ділилися з ровесниками члени літературної студії "Дебют", що працює при юнацькій бібліотеці, літературного об’єднання ім. В. Симоненка обласної організації Національної спілки письменників України, студенти Черкаського гуманітарно-правового ліцею, державного бізнес-коледжу, учасники музичних гуртів, молоді вчителі.
 
 
Свої поезії читали Оксана Галаєва, Ольга Сизова, Діана Тяско, Анастасія Кісільова, В’ячеслав Корпань, Тамара Царинник, Юля Ганноцька, Олексій Юрін. Прозові твори представили Вікторія Бондаренко, Анна Донець та Оксана Дуплій. А ще вони ділилися роздумами про роль і місце книги в їхньому житті. Пісенну майстерність показали Марина Дубровська, Олексій Хуторний, Надія Нежевенко, Ярослав Шкрябець.
 
Творча вечірка засвідчила, що до кола талановитої молоді долучається все більше небайдужих до творчості юнаків і дівчат.
 
22 березня було присвячене одному з найстаріших і найвідоміших видавництв України – "Мистецтву", яке цього року відзначило 80-річний ювілей. Основною подією дня була озвучена книжково-ілюстративна виставка "Видавництву "Мистецтво” – 80". Студенти Черкаського художньо-технічного коледжу ознайомилися з історією, творчими віхами Державного спеціалізованого видавництва "Мистецтво", його найцікавішими книгами, що зберігаються у фондах бібліотеки.
 
 
Найстаріша книга цього видавництва у фондах бібліотеки – "Богдан Хмельницький" О. Є. Корнійчука 1954 року видання. Книги останніх років представлені такими виданнями як "Історія української вишивки" Т. Кари-Васильєвої (2008 р.), яка стала лауреатом Шевченківської премії 2012 року, "Шедеври українського живопису" (2008 р.), "Музей українського народного декоративного мистецтва" (2009 р.), "Народне зодчество" (2009 р.) та деякими іншими.
 
 
А от 23 березня в бібліотеці назвали Днем нової книги. Як і слід очікувати, у кожному з відділів були організовані виставки та перегляди нової літератури. А студенти Черкаського політехнічного технікуму стали учасниками презентації найцікавіших книг, що їх отримала бібліотека за період від березня 2011 року до березня нинішнього року.
 
Свої книги представляли відділи читальних залів та абонемента, які акцентували увагу на галузевій та художній літературі. Зокрема, на трилогії "Джури" Володимира Рутківського, присвяченій українському козацтву. Ця книга в 2012 році також була пошанована Національною премією ім. Т. Шевченка.
 
На заході презентували також книгу "Надія: сплутані пазли" черкаської письменниці Світлани Горбань, яка особисто прийшла поспілкуватися з читачами. За право отримати в подарунок книгу від автора молодь змагалась своїми запитаннями до письменниці.
 
 
Працівники відділу мистецтв знайомили юнаків і дівчат із новими книгами з питань мистецтва. Серед них книга Богдана Стельмаха "Запроси мене у сни свої", де вміщені пісні, які автор свого часу створив спільно з композитором Володимиром Івасюком.
 
Яскравою живою ілюстрацією книги стало виконання деяких пісень студентками Черкаського музичного училища ім. С. С. Гулака-Артемовського Поліною Осипенко та Анастасією Бабенко.
 
Про шляхи отримання інформації, роль і значення книги та місце Інтернету в житті сучасної молоді дискутували учасники диспуту "Молодь + Книга + Інтернет = Майбутнє", що відбувся в бібліотеці 26 березня. Студенти навчальних закладів міста різних рівнів акредитації, вчителі, викладачі, представники творчої молоді й громадських організацій висловлювали свої думки щодо книг й Інтернету, як основних джерел інформації на сучасному етапі розвитку суспільства та їх місця в спілкуванні молодих людей.
 
Детальніше про захід можна прочитати тут.
 
Закрили Тиждень книги, як уже було сказано раніше, 27 березня святковою літературно-музичною композицією "Молодь. Творчість. Весна". Присутня на заході молодь ознайомилася з відеооглядом найвідоміших картин живопису, які відображають красу весни. Звучали поезії й пісні, присвячені цій чудесній порі року у виконанні талановитої молоді – майстра художнього читання Ігоря Басюка, учениці загальноосвітньої школи № 7 Крістіни Усової, фольклорного проекту "Калита", що діє при Черкаському гуманітарно-правовому ліцеї, студентки Черкаського музичного училища ім. С. С. Гулака-Артемовського Анастасії Бабенко.
 
 
За доброю традицією в останній день Тижня книги організатори відзначили найактивніших читачів обласної бібліотеки для юнацтва імені Василя Симоненка.
Переглядів: 2285 | Додав: Mary | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
   Анонс
[10.05.2016]
ЗАПРОШУЄМО ВІДВІДАТИ ЗАХІД (0)
[21.04.2016]
«ДЗВОНИ ЧОРНОБИЛЯ» (0)
[29.02.2016]
ЗАПРОШУЄМО НА ЗАХОДИ З ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ МИХАЙЛА ЗАДНІПРОВСЬКОГО (0)
[25.02.2016]
ЗАПРОШУЄМО НА ПРЕЗЕНТАЦІЮ КНИГИ (0)
[11.01.2016]
КОНКУРС КНИЖКОВИХ ВІДЕООГЛЯДІВ "ФАБРИКА ВРАЖЕНЬ" (0)
[21.12.2015]
КІНОФЕСТИВАЛЬ ДО 80-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ВАСИЛЯ СИМОНЕНКА (0)
[12.10.2015]
5-8 ЛИСТОПАДА ВІДБУДЕТЬСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКА ВИСТАВКА "УКРАЇНСЬКИЙ СУВЕНІР - 2015. УКРАЇНА - КРАЇНА МАЙСТРІВ" (0)
[06.10.2015]
ГОСТИННО ЗАПРОШУЄМО НА КІНОФЕСТ-ПРЕЗЕНТАЦІЮ НАРОДНОЇ КІНОСТУДІЇ «МАЛЬВИ» (0)
[28.09.2015]
МІЖНАРОДНИЙ КНИЖКОВИЙ ЯРМАРОК (0)
[25.09.2015]
28 ВЕРЕСНЯ ВІДБУДЕТЬСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПЕРСОНАЛЬНОГО САЙТА «ВАСИЛЬ СИМОНЕНКО» (0)

Форма входу

Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Новини управління

Черкаська обласна державна адміністрація © 2024