Управління культури Черкаської ОДА
П`ятниця, 29.03.2024, 14:12
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Міні-чат
200

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Лютий » 25 » З ДОБРИМ СЕРЦЕМ І НЕВИЧЕРПНОЮ ЛЮБОВ’Ю ДО РІДНОГО КРАЮ
08:52
З ДОБРИМ СЕРЦЕМ І НЕВИЧЕРПНОЮ ЛЮБОВ’Ю ДО РІДНОГО КРАЮ

… Їхні душі відлетіли у вирій взимку. Відлетіли у вічність… Вони будуть повертатися лише у сни і спогади. Небесна Сотня стала ангелами, щоб ми були людьми….

         Такими словами розпочався мітинг-реквієм з вшанування героїв Небесної Сотні. Зал завмер у хвилині мовчання, подекуди зітхаючи та витираючи очі від сліз, переглянувши відеоряд подій того лютневого місяця 2014 року.

         Так розпочався  черговий огляд-конкурс «Таланти твої, Драбівщино» 20 лютого у великому залі РЦКД. Вшанувати героїв та переглянути виступи своїх улюблених аматорів прийшли майже повний зал глядачів. Першими виступили колективи Степанівського СБК. Чітко, злагоджено прозвучали патріотичні пісні у виконанні народного хору. На високому патріотичному піднесенні  продовжив свій виступ читець-декламатор Володимир Дзега. Про те, що в Степанівні б’є невичерпне джерело талановитих голосистих і співучих людей засвідчили  солісти – Галина Кузьменко, Оксана Кравченко, Ольга Король, Світлана Кочума, які співали соло, в дуетах і тріо. З великим теплом і душевною лірикою прозвучали пісні у виконанні жіночого ансамблю та народного фольклорного колективу. Трохи додали жарту та перцю у спів чоловічий  ансамбль та  родинний «Розрада». Приємно відмітити, що росте гідна зміна сільським аматорам – дитячий ансамбль «Юність» під керівництвом В.Сандиги.

         Організатор творчого звіту, керівник хорового колективу, Заслужений працівник культури України М.В.Коршак не тільки вміло побудував сценарій виступу колективів, вдало підібрав репертуар, навчив аматорів співу і сценічної культури, сам, як взірець, представив віртуозну гру на гармошці.

         Завершили свій виступ степанівці твором великого генія, другим гімном України «Реве та стогне Дніпр широкий».

На такому ж творчому рівні підхопили звіт і  мойсівчани.  Розпочали огляд   твором Т.Г.Шевченка «Нема гірше, як в неволі», який читала Марія Богославець. Бездоганно виступили: народний фольклорний колектив «Надія» (керівник С.Лисенко) та жіночий ансамбль «Горлиця» (керівник Г.Коновал). Не уступає у своїй творчості  і молодіжний гурт «Україночка» (керівник Л.Масло). Не залишає бути байдужими  до сьогодення самодіяльних артистів, прояв глибокого патріотизму, який  ми бачимо у їхній творчості. Схвилював душу вірш «Балада про сонце», який  прочитала Юлія Боровик, а продовження цієї тематики вилилось у пісні «Я не хочу гратись у війну» у виконанні юного аматора Івана Щербини. Збереження українських традицій показав театр мініатюр фрагментом «Українські вечорниці», додали трішки гумору тріо у складі Г.Коновал, Т.Сахно та Т.Судді з піснею «Кум прийшов». У виконанні І.Сахно, Т.Сахно та Т.Судді прозвучали ліричні пісні. А завершили свій творчий виступ всі  аматори та солістка Марія Богославець виконанням пісні «Молитва за Україну».

         Піднесено, урочисто, святково вийшов на сцену   ансамбль Погребського СБК (керівник К.Кравченко). Весь виступ колективу художньої самодіяльності  Погребського закладу  був пронизаний глибоким патріотизмом, щирим задором, високою сценічною культурою, добрим серцем і невичерпною любов’ю до рідного краю, родини та близьких серцю людей. Це і художнє  читання у виконанні В.Бондар, Д.Ковальовської та М.Лисенко, дует, тріо, квартет у складі Лідії Потравки, Оксани Кравченко, Катерини Кравченко та Віри Богославець, соло К.Кравченко, М.Лисенко, Є.Малої, жіночого ансамблю під керівництвом К.Кравченко.

         Завершили огляд-конкурс колективи Свічківського сільського клубу. Розпочав виступ вокальний жіночий ансамбль «Свічківчаночка» (керівник В.Сириця), які в своїх піснях показали любов та патріотизм українців,  як сьогодні, так і в роки Другої світової війни. Галина Богуславець автор багатьох творів, які звучать на районній сцені. На цьому огляді було представлено твір пам’яті воїнам АТО у виконанні Жанни Батир та  «Життєва творчість» у виконанні автора. Про те, що пісня жива і вона житиме, поки живе народ, як невичерпне її джерело, показали нам фольклорний колектив та їх супутник - дитячий фольклорний колектив «Україночка» (керівник С.Голобородько). На закінчення прозвучала пісня у виконанні всіх учасників «Зеленеє жито, зелене» -  чим підкреслили про щирість, доброту, гостинність, хлібосольність нашого народу.

         У фойє була широко розгорнута чудова, безцінна, неймовірно красива виставка вишивок, доробок та картин народних умільців. Глядачі, шанувальники народного мистецтва, дякували сільським аматорам гучними оплесками, щирими посмішками, сором’язливою сльозою та вигуками «Браво!».

Переглядів: 655 | Додав: Olenka2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
   Анонс
[10.05.2016]
ЗАПРОШУЄМО ВІДВІДАТИ ЗАХІД (0)
[21.04.2016]
«ДЗВОНИ ЧОРНОБИЛЯ» (0)
[29.02.2016]
ЗАПРОШУЄМО НА ЗАХОДИ З ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ МИХАЙЛА ЗАДНІПРОВСЬКОГО (0)
[25.02.2016]
ЗАПРОШУЄМО НА ПРЕЗЕНТАЦІЮ КНИГИ (0)
[11.01.2016]
КОНКУРС КНИЖКОВИХ ВІДЕООГЛЯДІВ "ФАБРИКА ВРАЖЕНЬ" (0)
[21.12.2015]
КІНОФЕСТИВАЛЬ ДО 80-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ВАСИЛЯ СИМОНЕНКА (0)
[12.10.2015]
5-8 ЛИСТОПАДА ВІДБУДЕТЬСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКА ВИСТАВКА "УКРАЇНСЬКИЙ СУВЕНІР - 2015. УКРАЇНА - КРАЇНА МАЙСТРІВ" (0)
[06.10.2015]
ГОСТИННО ЗАПРОШУЄМО НА КІНОФЕСТ-ПРЕЗЕНТАЦІЮ НАРОДНОЇ КІНОСТУДІЇ «МАЛЬВИ» (0)
[28.09.2015]
МІЖНАРОДНИЙ КНИЖКОВИЙ ЯРМАРОК (0)
[25.09.2015]
28 ВЕРЕСНЯ ВІДБУДЕТЬСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПЕРСОНАЛЬНОГО САЙТА «ВАСИЛЬ СИМОНЕНКО» (0)

Форма входу

Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Новини управління

Черкаська обласна державна адміністрація © 2024