Управління культури Черкаської ОДА
П`ятниця, 26.04.2024, 06:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Міні-чат
200

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Квітень » 3 » НА ХВИЛЯХ ВЕСНИ
14:37
НА ХВИЛЯХ ВЕСНИ
  
 
10-річний ювілей відзначило улюблене серед черкаської молоді відділення Черкаського музичного училища ім. C. C. Гулака-Артемовського – відділення "Музичне мистецтво естради". Наймолодша предметно-циклова комісія Черкаського музичного училища працює з 2002 року. Спрямованість її діяльності пов’язана з підготовкою інструменталістів та співаків естрадно-джазової спеціалізації. Освіта молодших спеціалістів проводиться за двома навчальними планами – виконавців на фортепіано, саксофоні, гітарі, ударних інструментах та естрадний спів.
 
У творчому здобутку викладачів та студентів – перемоги на різноманітних міжнародних та всеукраїнських конкурсах, проведення сейшенів за участю професійних музикантів, випускників минулих років та студентів.
 
У надзвичайно високому професійному рівні викладачів училища, його студентів та випускників можна було ще раз переконатися на святковому ювілейному концерті "На хвилях весни", який пройшов 28 березня у приміщенні Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка. Нагадаємо, що захід відбувся в межах традиційного музичного проекту студентів та викладачів Черкаського музичного училища ім. С. С. Гулака-Артемовського "Мистецьке сузір’я – 2012". Проект реалізується під час шкільних канікул і має на меті ознайомити дітей та молодь з кращими зразками світової музичної культури.
 
 
Ювілейний концерт не даремно носив таку назву – його програма подарувала черкаській публіці радісний весняний настрій і незабутнє враження свята. Схвальної оцінки й згадки гідні, безумовно, усі учасники заходу, але концерт тривав понад дві години, тож скажемо кілька слів хоча б про тих, хто найбільше запам’ятався глядачам.
 
Приємно вразив переможець всеукраїнських конкурсів духовий оркестр училища під керівництвом заслуженого працівника культури України Володимира Бреславського. Оркестранти виконали несподівану композицію – мелодію з голлівудського хіта "Роккі" (композитор Б. Конті), а також шедевр української естради – "Я піду в далекі гори" (муз. і сл. В. Івасюка). До речі, в останньому прозвучало надзвичайно глибоке чоловіче й жіноче соло у виконанні Чернієнко Ольги та Черненка Максима.
 
Екзотичну композицію, написану випускником училища, лауреатом Всеукраїнського конкурсу молодих композиторів "Жива музика" Олексієм Рибаком, "Impression" виконав квінтет кларнетистів духового відділу (керівник – Сергій Цимбал).
 
 
До слова, концерт взагалі запам’ятався великою кількістю яскравих, якісних колективів, як вокальних, так й інструментальних. Крім уже згаданих, варто назвати: ансамбль ударних інструментів (керівник – Максим Савченко), який зіграв класичний "Танець грека-раба" з балету А. Хачатуряна "Спартак"; лауреата Всеукраїнського конкурсу виконавців на духових та ударних інструментах 2012 р. в м. Дніпропетровську квартет саксофоністів під керівництвом заслуженого працівника культури України Миколи Євпака (квартет виконав композицію Дж. Блека "Коли святі крокують"); вокальний ансамбль "Хороші дівчата" (керівник – Світлана Завєщана) з піснею "Clap'a your hands" (муз. Дж. Гершвіна, сл. А. Гершвіна); нарешті, ансамбль викладачів відділення "Музичне мистецтво естради" із твором "Obsession" (сл. і муз. Педро Флореса, аранжування Лариси Красавіної) та неповторним соло Миколи Євпака (саксофон) і Леоніда Красавіна (скрипка).
 
  
 
Дуже оригінально виступив чоловічий секстет (керівник – Ірина Кобець) із безсмертним хітом Майкла Джексона "Billie Jean". "Родзинка" секстету в тому, що хлопці, у кращих традиціях вже відомих колективів "Піккардійська терція", "Man Sound", "Дюк Тайм", виконали твір не просто a capella, а з імітацією голосами звучання деяких музичних інструментів.
 
Зал зустрів виступи молодих музикантів оваціями. Прикметно, що вітали колектив викладачів і студентів відділення не лише глядачі, а й почесні гості. Тож і ми побажаємо відділенню "Музичне мистецтво естради" розвиватися так само швидко й легко, як у перші 10 років свого існування. Адже з кожним роком рівень виконавців у таких звітних концертах помітно вищий. Тож сподіваємося, що цьогорічний ювілей у відділення не останній!
Переглядів: 961 | Додав: Mary | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
   Анонс
[10.05.2016]
ЗАПРОШУЄМО ВІДВІДАТИ ЗАХІД (0)
[21.04.2016]
«ДЗВОНИ ЧОРНОБИЛЯ» (0)
[29.02.2016]
ЗАПРОШУЄМО НА ЗАХОДИ З ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ МИХАЙЛА ЗАДНІПРОВСЬКОГО (0)
[25.02.2016]
ЗАПРОШУЄМО НА ПРЕЗЕНТАЦІЮ КНИГИ (0)
[11.01.2016]
КОНКУРС КНИЖКОВИХ ВІДЕООГЛЯДІВ "ФАБРИКА ВРАЖЕНЬ" (0)
[21.12.2015]
КІНОФЕСТИВАЛЬ ДО 80-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ВАСИЛЯ СИМОНЕНКА (0)
[12.10.2015]
5-8 ЛИСТОПАДА ВІДБУДЕТЬСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКА ВИСТАВКА "УКРАЇНСЬКИЙ СУВЕНІР - 2015. УКРАЇНА - КРАЇНА МАЙСТРІВ" (0)
[06.10.2015]
ГОСТИННО ЗАПРОШУЄМО НА КІНОФЕСТ-ПРЕЗЕНТАЦІЮ НАРОДНОЇ КІНОСТУДІЇ «МАЛЬВИ» (0)
[28.09.2015]
МІЖНАРОДНИЙ КНИЖКОВИЙ ЯРМАРОК (0)
[25.09.2015]
28 ВЕРЕСНЯ ВІДБУДЕТЬСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПЕРСОНАЛЬНОГО САЙТА «ВАСИЛЬ СИМОНЕНКО» (0)

Форма входу

Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Новини управління

Черкаська обласна державна адміністрація © 2024