Управління культури Черкаської ОДА
П`ятниця, 19.04.2024, 05:45
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Міні-чат
200

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Серпень » 26 » ЧЕРКАЩАНИ ВІДЗНАЧИЛИ 20-Й ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ДЕРЖАВИ
16:02
ЧЕРКАЩАНИ ВІДЗНАЧИЛИ 20-Й ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ДЕРЖАВИ
  
 
24 серпня 1991 року Верховна Рада України прийняла історичний документ виняткового значення для долі українського народу – Акт проголошення Незалежності України. Він і став тією відправною подією, з якою пов’язана новітня історія української держави, її сучасне і майбутнє. А вже 4 вересня 1991 року над куполом будинку Верховної Ради замайорів національний синьо-жовтий український прапор – атрибут державності, без якого не існує незалежної республіки.
 
Сьогодні, через 20 років після цих знаменних подій, саме час підбивати підсумки й робити прогнози. Але перед тим, як знову заглибитися у вир буденних справ, варто просто перевести подих і... як слід відпочити. Адже таке свято – 20-річний ювілей молодої, але такої любленої держави – уже не повториться ніколи!
 
Черкащина відзначила незабутню подію дуже яскраво – квітами, мелодійними українськими піснями та прекрасними виставками. 22 серпня у фойє першого поверху ПК "Дружба народів" відбувся масштабний фестиваль квітів. Найкращі флористи з усіх районів області подарували черкащанам справжню квіткову феєрію. Які тільки фігури й символи не з’явилися в довершених багатокольорових композиціях майстрів! Дівчина у сукні з колосків представляла Корсунщину; двоє вбраних у національний одяг діток в оточенні прекрасних квітів завітали з Лисянки; драбівські майстри склали портрет Кобзаря із гречаних зерняток; шполяни побачили карту України у двох тонах – дбайливо намальовану фіолетовими та жовтими квітами... Про творчі знахідки флористів можна говорити ще дуже довго, та ніякі слова не змалюють цю красу – її варто було побачити на власні очі. Перемогу у фестивалі здобули конкурсанти зі Смілянського району. Друге місце розділили Кам’янський район та місто Умань. Третє місце дісталося Корсунь-Шевченківському та Звенигородському районам.
 
  
 
Після фестивалю відбулися урочистості, на яких голова обласної державної адміністрації, Герой України Сергій Борисович Тулуб та голова обласної ради Валерій Петрович Черняк відзначили людей, які зробили найбільший внесок у розквіт Черкащини та у становлення української державності. Потім на учасників урочистостей чекав концерт, в якому взяли участь найталановитіші співаки, танцюристи, актори, гімнасти області. До уваги глядачів свої виступи представили учасники балету Черкаського академічного заслуженого українського народного хору, танцюристи зі зразкового хореографічного ансамблю "Дружба", переможці гучного мистецького проекту "Рось шукає таланти" та багато інших прекрасних артистів.
 
 
23 серпня з нагоди Дня Державного прапора України на Театральній площі Черкас за участю керівництва Черкаської обласної державної адміністрації, обласної ради та міськвиконкому відбулася урочиста церемонія підняття Державного прапора.
 
 
Та найнасиченішим яскравими подіями днем було, безперечно 24 серпня. Святкування розпочалося молебнем за Україну у Свято-Михайлівському кафедральному соборі. Відтак справжні поціновувачі українського слова могли долучитися до поетичного та пісенного мистецтва біля пам’ятника Василеві Симоненку. У ці кілька годин біля пам’ятника видатному поетові лунали твори визнаних майстрів слова – Григорія Білоуса, Валентини Коваленко, Олексія Озірного, Ігоря Забудського, Тамари Власенко та багатьох інших відомих в області митців. Читці декламували не лише власні поезії, а й вірші видатних українських поетів-класиків. Не менш пронизливі й соціально значущі пісенні твори представили увазі слухачів Юрій Прокопчук, квартет "Розмай", тріо "Барви", Володимир Даник, Сергій Руднєв.
 
 
У сквері за обласною радою на черкащан чекав ще один приємний сюрприз: невеличка площа на кілька годин перетворилася на гучний та веселий ярмарок з усіма необхідними атрибутами – виставкою-продажем виробів декоративно-прикладного мистецтва Черкащини та урочистою музикою (для черкащан виступали духові оркестри та камерний хор "Канон").
 
  
 
Нарешті, 24 серпня увечері було відкрито відреставровану Соборну площу. Для містян та гостей Черкас на ній було проведено святковий концерт за участю кращих творчих колективів області у межах обласного фестивалю "Духовні джерела Черкащини" та оригінальний салют.
 
Словами важко описати всю красу й незвичність святкового дійства – в обласному центрі того дня відбулося багато подій, які варто було побачити особисто. Найцікавіші фотографії зі святкування можна побачити тут.
Переглядів: 1163 | Додав: Mary | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
   Анонс
[10.05.2016]
ЗАПРОШУЄМО ВІДВІДАТИ ЗАХІД (0)
[21.04.2016]
«ДЗВОНИ ЧОРНОБИЛЯ» (0)
[29.02.2016]
ЗАПРОШУЄМО НА ЗАХОДИ З ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ МИХАЙЛА ЗАДНІПРОВСЬКОГО (0)
[25.02.2016]
ЗАПРОШУЄМО НА ПРЕЗЕНТАЦІЮ КНИГИ (0)
[11.01.2016]
КОНКУРС КНИЖКОВИХ ВІДЕООГЛЯДІВ "ФАБРИКА ВРАЖЕНЬ" (0)
[21.12.2015]
КІНОФЕСТИВАЛЬ ДО 80-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ВАСИЛЯ СИМОНЕНКА (0)
[12.10.2015]
5-8 ЛИСТОПАДА ВІДБУДЕТЬСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКА ВИСТАВКА "УКРАЇНСЬКИЙ СУВЕНІР - 2015. УКРАЇНА - КРАЇНА МАЙСТРІВ" (0)
[06.10.2015]
ГОСТИННО ЗАПРОШУЄМО НА КІНОФЕСТ-ПРЕЗЕНТАЦІЮ НАРОДНОЇ КІНОСТУДІЇ «МАЛЬВИ» (0)
[28.09.2015]
МІЖНАРОДНИЙ КНИЖКОВИЙ ЯРМАРОК (0)
[25.09.2015]
28 ВЕРЕСНЯ ВІДБУДЕТЬСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПЕРСОНАЛЬНОГО САЙТА «ВАСИЛЬ СИМОНЕНКО» (0)

Форма входу

Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Новини управління

Черкаська обласна державна адміністрація © 2024