Управління культури Черкаської ОДА
Вівторок, 23.04.2024, 15:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Міні-чат
200

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Листопад » 7 » ЧЕРКАСЬКА "КУЗНЯ МИСТЕЦЬКИХ КАДРІВ" СВЯТКУЄ ПІВСТОЛІТНІЙ ЮВІЛЕЙ
12:00
ЧЕРКАСЬКА "КУЗНЯ МИСТЕЦЬКИХ КАДРІВ" СВЯТКУЄ ПІВСТОЛІТНІЙ ЮВІЛЕЙ
  
Півстолітній ювілей 4 листопада відзначило одне з найпрестижніших училищ області – Черкаське музичне училище ім. С. С. Гулака-Артемовського. За період з далекого 1961 року (заклад відкрито невдовзі після створення області) до сьогодення училище випустило понад 3 тис. випускників. Сьогодні їх можна зустріти в якості викладачів, талановитих композиторів, виконавців, керівників у школах естетичного виховання, вищих мистецьких навчальних закладах області, закладах культури і мистецтв не лише Черкащини, а й інших областей України та навіть за кордоном.
 
У переліку студентів, які за 50 років вчилися професійній майстерності в стінах училища, можна натрапити й на дуже відомі прізвища. Випускниками його є: професор Московської консерваторії ім. П. І. Чайковського Ю. Власенко, володар Кубка Світу серед акордеоністів В. Замула, народна артистка України Л. Зайнчківська, відомі талановиті хорові диригенти О. Бондаренко та С. Бондаренко, театральний діяч С. Проскурня, а також понад 300 лауреатів міжнародних, всеукраїнських, міжрегіональних конкурсів виконавців.
 
Не даремно на грандіозний концерт з нагоди ювілею, що відбувся 4 листопада у ПК "Дружба народів", завітало багато почесних гостей, у тому числі й колишні студенти. До викладачів, студентів, глядачів зверталися з вітаннями заступник начальника управління культури Черкаської облдержадміністрації Є. Савісько (він також зачитав вітальну адресу від міністра культури України М. Кулиняка) та начальник управління культури і туризму департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаського міськвиконкому В. Шепецька, заслужений діяч мистецтв України, академік, доктор мистецтвознавства, професор Національної музичної академії ім. П. Чайковського М. Давидов, директори Уманського музичного училища ім. П. Д. Демуцького П. Мельник та Канівського училища культури і мистецтв В. Тихомир, директори Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка В. Осипов та Черкаського академічного театру ляльок Л. Величко та багато інших.
 
  
 
Безперечно, крім урочистих слів, зі сцени лунали й прекрасні музичні композиції у виконанні студентів, випускників, викладачів училища та представників дружніх закладів культури області. Відкрили концерт, як і годиться, уривком із твору видатного земляка, ім’я якого носить училище – дуетом Одарки і Карася з опери "Запорожець за Дунаєм" С. С. Гулака-Артемовського. Також увазі гостей представили українські пісні в обробці М. Леонтовича у виконанні лауреата Всеукраїнського конкурсу хорового мистецтва ім. М. Леонтовича хору студентів та викладачів спеціалізації "Хорове диригування"; феєричну симфонічну сюїту К. Вітрока "Лорд Туламор" у виконанні лауреата міжнародного конкурсу та володаря Гран-прі всеукраїнського конкурсу духового оркестру училища; класичний вокальний твір Ф. Сарторі "Il Calmo Della Sera" у виконанні заслуженої артистки України, солістки Донецького академічного музично-драматичного театру Любові Доброноженко та ін. Особливо гучні овації отримав виступ улюбленців публіки – ансамблю викладачів циклової комісії "Музичне мистецтво естради" з відомим твором Стінга "La Belle".
 
 
Утім, розповідати про програму концерту можна довго – настільки різноманітними й естетично досконалими були його номери. Але враження словами передати все одно неможливо. Адже, як, за чутками, казав популярний американський гітарист Френк Заппа: "Говорити про музику – все одно, що танцювати про архітектуру".
 
А от говорити про прекрасний навчальний заклад багато можна й навіть необхідно. Особливо в такі важливі для нього дні. І як тільки не називали училище 4 листопада у вітальних промовах імениті працівники культури! Кузнею кадрів, першою сходинкою до видатної музичної кар’єри, школою життя… І дійсно. Його викладачі дали путівку в життя найкращим діячам мистецтва Черкащини. І це лише перші 50 років життя – справжній розквіт. To be continued…
 
Переглядів: 937 | Додав: Mary | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
   Анонс
[10.05.2016]
ЗАПРОШУЄМО ВІДВІДАТИ ЗАХІД (0)
[21.04.2016]
«ДЗВОНИ ЧОРНОБИЛЯ» (0)
[29.02.2016]
ЗАПРОШУЄМО НА ЗАХОДИ З ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ МИХАЙЛА ЗАДНІПРОВСЬКОГО (0)
[25.02.2016]
ЗАПРОШУЄМО НА ПРЕЗЕНТАЦІЮ КНИГИ (0)
[11.01.2016]
КОНКУРС КНИЖКОВИХ ВІДЕООГЛЯДІВ "ФАБРИКА ВРАЖЕНЬ" (0)
[21.12.2015]
КІНОФЕСТИВАЛЬ ДО 80-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ВАСИЛЯ СИМОНЕНКА (0)
[12.10.2015]
5-8 ЛИСТОПАДА ВІДБУДЕТЬСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКА ВИСТАВКА "УКРАЇНСЬКИЙ СУВЕНІР - 2015. УКРАЇНА - КРАЇНА МАЙСТРІВ" (0)
[06.10.2015]
ГОСТИННО ЗАПРОШУЄМО НА КІНОФЕСТ-ПРЕЗЕНТАЦІЮ НАРОДНОЇ КІНОСТУДІЇ «МАЛЬВИ» (0)
[28.09.2015]
МІЖНАРОДНИЙ КНИЖКОВИЙ ЯРМАРОК (0)
[25.09.2015]
28 ВЕРЕСНЯ ВІДБУДЕТЬСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПЕРСОНАЛЬНОГО САЙТА «ВАСИЛЬ СИМОНЕНКО» (0)

Форма входу

Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Новини управління

Черкаська обласна державна адміністрація © 2024