Управління культури Черкаської ОДА
Четвер, 25.04.2024, 17:55
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Міні-чат
200

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Травень » 29 » НА ЧЕРКАЩИНІ ВІДЗНАЧИЛИ СВЯТО ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТУРИ ТА МАЙСТРІВ НАРОДНОГО МИСТЕЦТВА
11:27
НА ЧЕРКАЩИНІ ВІДЗНАЧИЛИ СВЯТО ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТУРИ ТА МАЙСТРІВ НАРОДНОГО МИСТЕЦТВА
 
Культурні досягнення та традиції – це скарб, яким треба раціонально користуватися. Цей девіз лишається провідним для всіх працівників культури та майстрів народного мистецтва, щоденна подвижницька праця яких заслуговує на слова щирої вдячності. Адже такі люди дарують світу радість, несуть культуру до кожного серця, кожної душі, примножуючи велич українського народу. Більше того, вони роблять це прекрасне заняття своєю професією. Тож не дивно, що Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва, який ми з цього року відзначаємо в третю неділю травня, з ентузіазмом святкували в усіх районах області.
 
"Серпантин полум’яних сердець" – саме під такою назвою святкові заходи об’єднали 24 травня працівників закладів культури Черкаського району. Директори будинків культури, керівники творчих колективів та виконавці зібралися в залі засідань райради, де теплими словами вітань та щирих побажань зустріла їх начальник відділу культури та туризму Черкаської райдержадміністрації Людмила Морощук. До участі в урочистостях долучилися і голова райдержадміністрації Євген Влізло та голова районної ради Микола Смірнов.
 

Вітаючи працівників культури зі святом, Євген Влізло відзначив їх високий професіоналізм та майстерність. Минулого року в районі проведено більше семи тисяч масових заходів, які відвідали понад 500 тисяч осіб. Очільник району з приємністю зазначив, що жителі району тягнуться до пісні, співають, йдуть в клуби і сподіваються не тільки на економічні гаразди, але й на змістовне, насичене яскравими барвами дозвілля.
 
Заслуженим працівникам культури за сумлінну працю, відданість обраній справі і особистий внесок у відродження національної культури та з нагоди професійного свята голови адміністрації та ради вручили почесні грамоти та пам’ятні подарунки. Аматорському фольклорному колективу "Молодички молодії" із села Мошни керівники району вручили посвідчення про присвоєння звання "народний аматорський фольклорний колектив". Почесні грамоти та подяки відділу культури і туризму вручила Людмила Морощук.
 
 
З метою сприяння розвитку культури в найвіддаленіших населених пунктах Черкаського району, започатковано акцію "Допоможи клубу в глибинці", відповідно до якої сільський клуб с. Чубівка в особі його директора отримав подарунок від голови Черкаської райдержадміністрації Євгена Влізло.
 
Лунали цього дня поетичні вітання працівникам культури у виконанні самодіяльного поета-земляка, учасника і старости народного аматорського хору "Родина" села Степанки Миколи Мусієнка та ансамблю хлопчиків "Козачата" з Геронимівки. Линули й пісенні вітання, зокрема, "Капелюх" та "У моєї дівчини очі сині" у виконанні чоловічого гурту "Хуторяни", "Бджоли" – Свидівоцького вокального чоловічого ансамблю, "Веснянка" геронимівського дівочого тріо, "Дай, Боже, радості" – Олександра Москаленко та багато інших.
 
* * *
 
Не менш активно знаменний день відзначали і в Корсунь-Шевченківському районі. З найщирішими вітаннями та найкращими побажаннями прийшли на свято керівники району і міста: голова Корсунь-Шевченківської районної державної адміністрації Івашкевич Анатолій Григорович, голова районної ради Рябошапка Володимир Миколайович, міський голова Самойленко Михайло Романович, заступник голови районної державної адміністрації Григоренко Олександр Миколайович.
 
Начальник відділу культури і туризму Корсунь-Шевченківської райдержадміністрації Жуковська Лілія Вікторівна привітала всіх працівників культури, майстрів народного мистецтва, аматорів художньої самодіяльності з професійним святом та підвела підсумки роботи в галузі культури за минулий рік. Грамотами та подяками відділу культури і туризму райдержадміністрації відзначено кращих працівників культури району, майстрів народного мистецтва та аматорів художньої самодіяльності у таких номінаціях: "Кращий клубний заклад 2011 року" – Квітчанський сільський будинок культури (директор – Шпунтенко Станіслав Вікторович); "Аматорський колектив – візитна картка району" – народний аматорський ансамбль пісні і танцю "Горицвіт" районного будинку культури (керівник – Даценко Леся Миколаївна); "Колектив – лідер концертно-просвітницької діяльності" – народний аматорський хор ветеранів війни і праці Корсунь-Шевченківського районного будинку культури (керівник – Квятківська Неля Віталіївна); "Колектив – активний учасник аматорського мистецтва" – Драбівський вокальний колектив "Чарівні драбівчанки" (керівник – Швайгер Йосип Йосипович), народний самодіяльний фольклорно-етнографічний ансамбль "Родина" Стеблівського селищного будинку культури (керівник – Локтєва Юлія Іванівна), народний самодіяльний ансамбль "Червона калина" Нетеребського сільського будинку культури (керівник – Швед Олексій Іванович).
 
 
У номінації "Сільський голова – аматор народного мистецтва" отримали нагороди: Плохута Ірина Вікторівна – сільський голова села Деренківець, Ремех Ольга Петрівна – сільський голова села Драбівка. У номінації "Кращий працівник 2011 року" – Сінько Віталій Миколайович (директор Драбівського СБК), Губенко Іван Андрійович (художній керівник Деренківецького СБК), Луценко Наталія Миколаївна (директор Кіровського СБК), Курінна Катерина Володимирівна (методист по клубній роботі РБК), Калініченко Сергій Юрійович (керівник народного аматорського чоловічого ансамблю "Манжари"), Бойко Світлана Іванівна (методист з нематеріальної культури РБК), Шевченко Ліліана Антонівна (художник РБК), Буркова Лідія Трохимівна, (аматорка РБК), Зоренко Валентина Миколаївна (керівник народного аматорського ТМФЕ РБК).
 
Гордістю і окрасою аматорського мистецтва Корсунщини є люди, які безкорисливо дарують свою творчість і талант глядачам. Тож, їх було нагороджено в номінації "Зірки аматорського мистецтва". Це Запольський Анатолій Георгійович (аматор Корсунь-Шевченківського районного будинку культури, учасника трьох аматорських колективів), Семенюта Ганна Миколаївна (директор та аматор Деренковецького СБК), Давиденко Олександр Семенович (директор та аматор Кошмаківського СК), Пилипів Олег Богданович (аматор Корсунь-Шевченківського районного будинку культури), Шевченко Леонід Васильович (аматор Корсунь-Шевченківського районного будинку культури), Лисак Володимир Леонідович (директор та аматор Шендерівського СБК), Черепин Марія Олексіївна (аматор Нетеребського СБК), Кесь Олександра Андрійович (аматор Нетеребського СБК), Зозуля Андрій Вікторович (аматор Корсунь-Шевченківського районного будинку культури), Гончаренко Світлана Федорівна (аматор Корсунь-Шевченківського районного будинку культури).
 
У номінації "Майстри – носії народних традицій" нагороди отримали: Гречуха Іван Онуфрійович, Шевченко Антон Трохимович, Замула Олена Володимирівна, Тонковид Галина Іванівна, Проценко Лідія Іванівна, Бодачевська Леся Валентинівна, Бзенко Оксана Григорівна, Мусатенко Галина Олексіївна, Романенко Валентина Андріївна.
 
У номінації "Відкриття року" нагороду отримала Лисенко Жанна Сергіївна – викладач Драбівської музичної школи, керівник танцювального колективу "Фієста". У номінації "Міцний тил культури" нагороджено Швайгер Руслану Петрівну – старшого бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу культури і туризму райдержадміністрації. У номінації "За творчу співпрацю" нагороду отримала Тішаніна Ніна Пилипівна – приватний підприємець, аматор народного мистецтва.
 
 
На свято були запрошені ветерани культурно-освітньої роботи, які перебувають на заслуженому відпочинку і яких колеги та вдячна публіка пам’ятають і шанують. А в дарунок всім присутнім був чудовий концерт, який підготували працівники та аматори закладів культури району.
 
Свято завершилось. І хочеться побажати працівникам культури не втрачати інтересу до своєї справи, творчого запалу, молодечого завзяття і, звичайно ж, гарного настрою і доброго почуття гумору.
Переглядів: 2440 | Додав: Mary | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
   Анонс
[10.05.2016]
ЗАПРОШУЄМО ВІДВІДАТИ ЗАХІД (0)
[21.04.2016]
«ДЗВОНИ ЧОРНОБИЛЯ» (0)
[29.02.2016]
ЗАПРОШУЄМО НА ЗАХОДИ З ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ МИХАЙЛА ЗАДНІПРОВСЬКОГО (0)
[25.02.2016]
ЗАПРОШУЄМО НА ПРЕЗЕНТАЦІЮ КНИГИ (0)
[11.01.2016]
КОНКУРС КНИЖКОВИХ ВІДЕООГЛЯДІВ "ФАБРИКА ВРАЖЕНЬ" (0)
[21.12.2015]
КІНОФЕСТИВАЛЬ ДО 80-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ВАСИЛЯ СИМОНЕНКА (0)
[12.10.2015]
5-8 ЛИСТОПАДА ВІДБУДЕТЬСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКА ВИСТАВКА "УКРАЇНСЬКИЙ СУВЕНІР - 2015. УКРАЇНА - КРАЇНА МАЙСТРІВ" (0)
[06.10.2015]
ГОСТИННО ЗАПРОШУЄМО НА КІНОФЕСТ-ПРЕЗЕНТАЦІЮ НАРОДНОЇ КІНОСТУДІЇ «МАЛЬВИ» (0)
[28.09.2015]
МІЖНАРОДНИЙ КНИЖКОВИЙ ЯРМАРОК (0)
[25.09.2015]
28 ВЕРЕСНЯ ВІДБУДЕТЬСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПЕРСОНАЛЬНОГО САЙТА «ВАСИЛЬ СИМОНЕНКО» (0)

Форма входу

Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Новини управління

Черкаська обласна державна адміністрація © 2024