Управління культури Черкаської ОДА
Четвер, 28.03.2024, 17:38
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Міні-чат
200

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Березень » 29 » ПІД ЗВУКИ ОПЕРЕТИ ТА В МАНЕРІ СТИЛЯГ ЧЕРКАСЬКІ ТЕАТРИ ВІДЗНАЧИЛИ ПРОФЕСІЙНЕ СВЯТО
17:15
ПІД ЗВУКИ ОПЕРЕТИ ТА В МАНЕРІ СТИЛЯГ ЧЕРКАСЬКІ ТЕАТРИ ВІДЗНАЧИЛИ ПРОФЕСІЙНЕ СВЯТО
  
 
Міжнародний день театру – свого роду унікальне професійне свято. Адже в цей день люди, які б мали відпочивати й отримувати привітання, – актори, режисери, художники, працівники театрального оркестру та балету та інші працівники театру, – змушені вкотре виходити на сцену. Ба більше: готувати для публіки дещо особливе, з "родзинкою" з нагоди свята. Ця традиція не змінюється роками. І попри таку несправедливість творчі колективи театрів щороку готують для своїх глядачів приємні сюрпризи. Але ж і святкують як слід – куди ж без цього!
 
Так, цього разу Черкаський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Т. Г. Шевченка 27 березня представив своїм шанувальникам святковий концерт з уривків найпопулярніших вистав з репертуару театру за останні два роки. Усі, хто цього дня завітав до драматичного театру розділити з його колективом свято, мали можливість переглянути сцену ярмарку з прем’єрного спектаклю "Тарас. Слова" – третьої частини поеми тетралогії Б. Стельмаха "Тарас"; найяскравіші сцени з вистав "Боїнг-Боїнг!", "Заспокойтеся, Піньйон!" та з експериментального спектаклю в жанрі вербатім "Місто на Ч".
 
Цього вечора зі сцени звучало дуже багато музики – артисти порадували глядачів відомими аріями з опер "Сивільський цирюльник", "Травіата", "Запорожець за Дунаєм", "Ріголетто", "Любовний напій" та з мюзиклу "Фантом Опери".
 
 
Вітали колектив з професійним святом почесні гості – заступник голови Черкаської обласної ради В. П. Касян та заступник начальника управління культури Черкаської облдержадміністрації Є. В. Савісько, який зачитав вітальну адресу від заступника міністра культури України Ю. П. Богуцького.
 
 
А от у колективу Черкаського академічного театру ляльок у березні подвійне свято – крім Міжнародного дня театру, вони святкують Міжнародний день лялькаря. Цього разу свята пройшли, як ніколи, активно та з творчим вогником.
 
Святкування розпочалося 22 й 23 березня аншлаговими показами вистави для дорослих за п’єсою І. Котляревського "Наталка Полтавка". Ця вистава вже здобула визнання глядачів та театральних критиків. Так, за результатами Всеукраїнського щорічного огляду-конкурсу вистав під проводом Українського центру УНІМА "Прем’єри сезону", "Наталка Полтавка" отримала Диплом українського центру УНІМА в номінації "За кращу виставу для дорослих".
 
 
Також за традицією соціально незахищеним діткам до Дня театру лялькарі подарували безкоштовну виставу – цього березневого дня до казкового теремка завітали дітлахи із Черкаського дитячого будинку для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку компенсуючого типу Черкаської обласної ради й подивилися виставу "Півник та Соняшник" за п’єсою К. Мєшкова (режисер – О. Борсук, художник – С. Лисаченко, композитор – О. Грицишин).
 
 
Прем’єра вистави відбулася в грудні минулого року і встигла полюбитися глядачам. Адже сюжет цієї історії зрозумілий навіть найменшим: Соняшник дуже любить співати, та, за браком власної пісні, невдало копіює пісні знайомих тварин, чим, звісно, страшенно дратує останніх. Саме тому Кіт, на пару зі Свинею, задумали лиходійство та й узагалі вони поводяться, "по-свинськи". І якби не суворий, але щиросердний Пес, нізащо не вдалося б врятувати квітку-кукуріку, що з наївною радістю повертає личко слідом за сонцем…
 
 
Після того, як актори познайомили малечу із цією повчальною історією, вони організували свято й для себе. Із притаманним лялькарям гумором та невичерпною фантазією, колектив театру ляльок поринув в атмосферу минулого століття. Адже темою "капусника" були "Стиляги", і кожен член цього маленького колективу мав нагоду самовиразитися через костюм, зачіску чи концертний номер. А де гарно відпочивають, там добре й працюють. А ще кожному театралу відомо – якщо в колективі живе творчий дух "капусника" та є бажання розширити рамки творчого амплуа, значить, цей колектив має величезний творчий потенціал і ще довго буде радувати глядачів цікавими виставами.
Переглядів: 998 | Додав: Mary | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
   Анонс
[10.05.2016]
ЗАПРОШУЄМО ВІДВІДАТИ ЗАХІД (0)
[21.04.2016]
«ДЗВОНИ ЧОРНОБИЛЯ» (0)
[29.02.2016]
ЗАПРОШУЄМО НА ЗАХОДИ З ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ МИХАЙЛА ЗАДНІПРОВСЬКОГО (0)
[25.02.2016]
ЗАПРОШУЄМО НА ПРЕЗЕНТАЦІЮ КНИГИ (0)
[11.01.2016]
КОНКУРС КНИЖКОВИХ ВІДЕООГЛЯДІВ "ФАБРИКА ВРАЖЕНЬ" (0)
[21.12.2015]
КІНОФЕСТИВАЛЬ ДО 80-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ВАСИЛЯ СИМОНЕНКА (0)
[12.10.2015]
5-8 ЛИСТОПАДА ВІДБУДЕТЬСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКА ВИСТАВКА "УКРАЇНСЬКИЙ СУВЕНІР - 2015. УКРАЇНА - КРАЇНА МАЙСТРІВ" (0)
[06.10.2015]
ГОСТИННО ЗАПРОШУЄМО НА КІНОФЕСТ-ПРЕЗЕНТАЦІЮ НАРОДНОЇ КІНОСТУДІЇ «МАЛЬВИ» (0)
[28.09.2015]
МІЖНАРОДНИЙ КНИЖКОВИЙ ЯРМАРОК (0)
[25.09.2015]
28 ВЕРЕСНЯ ВІДБУДЕТЬСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПЕРСОНАЛЬНОГО САЙТА «ВАСИЛЬ СИМОНЕНКО» (0)

Форма входу

Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Новини управління

Черкаська обласна державна адміністрація © 2024