Управління культури Черкаської ОДА
Четвер, 28.03.2024, 16:00
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Міні-чат
200

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Квітень » 6 » У ЧЕРКАСАХ ВІДБУВСЯ ВІДБІРКОВИЙ КОНКУРС ХІІІ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ФЕСТИВАЛЮ СУЧАСНОЇ ПІСНІ ТА ПОПУЛЯРНОЇ МУЗИКИ "ЧЕРВОНА РУТА"
09:49
У ЧЕРКАСАХ ВІДБУВСЯ ВІДБІРКОВИЙ КОНКУРС ХІІІ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ФЕСТИВАЛЮ СУЧАСНОЇ ПІСНІ ТА ПОПУЛЯРНОЇ МУЗИКИ "ЧЕРВОНА РУТА"
 
 
Відбірковий конкурс ХІІІ Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики "Червона рута" відбувся 31 березня в приміщенні Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Тараса Шевченка. 
 
У конкурсі взяли участь 105 окремих солістів та гуртів сучасної молодіжної естради та українського автентичного фольклору з багатьох сіл та міст Черкащини. Артисти показали високий рівень виконання поп-, рок-, акустичної музики та справжньої першоджерельної народної пісні та обряду.
 
 
Перед початком відбіркового туру всіх присутніх привітали виконавчий директор Всеукраїнського фестивалю "Червона рута" Мирослав Мельник та заступник начальника управління культури облдержадміністрації Євген Савісько. Вони побажали конкурсантам успіхів та перемог.
 
Учасників конкурсу оцінювало компетентне журі, у складі якого були представники дирекції фестивалю "Червона рута" та спеціалісти , які працюють на теренах області, а саме:
 
– виконавчий директор Всеукраїнського фестивалю "Червона рута" Мирослав Мельник (м. Київ),
 
– етномузиколог, науковий співробітник відділу мистецтвознавства і фольклористики Державного наукового центру захисту культурної спадщини від техногенних катастроф Галина Пшенічкіна – голова журі в жанрі українського автентичного фольклору (м. Київ),
 
– заслужений працівник культури України, кавалер Ордену за заслуги ІІІ ступеню, член Національної спілки кобзарів України, Національної спілки майстрів народного мистецтва України Михайло Коваль (с. Великий Хутір Драбівського району Черкаської області),
 
– фольклорист, голова Черкаського обласного осередку Всеукраїнської асоціації молодих дослідників фольклору, викладач фольклору Черкаського музичного училища ім. С. С. Гулака-Артемовського, організатор обласного конкурсу "Калинові дзвони" Олена Помогайбо (м. Черкаси),
 
– завідувач відділу фольклору та етнографії обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи солістка вокального тріо "Барви" Наталя Сайченко (м. Черкаси),
 
– фольклорист, учасниця вокального тріо "Леля" – лауреата Всеукраїнського фестивалю "Червона рута – 2011" Ганна Бабєнцева (с. Балаклея Смілянського району Черкаської області),
 
– директор обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи Таміла Іванова,
 
– продюсер, композитор, керівник народної аматорської музичної студії "Арт-майстер" Черкаського гуманітарно-правового ліцею Віктор Гайдук,
 
– завідувач інформаційного відділу Головного управління культури і туризму та охорони культурної спадщини Чернігівської облдержадміністрації, член оргкомітету Чернігівського обласного відбіркового конкурсу Всеукраїнського фестивалю "Червона рута" Олександр Майшев,
 
– методист обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи Федір Янаков.
 
Конкурс тривав майже 11 годин. Після прослуховування конкурсантів у жанрі автентичного фольклору відбулося обговорення виступів кожного учасника та підведення підсумків, а також практичний семінар з фольклору. На семінарі був даний глибокий аналіз усіх виступів з наданням порад, рекомендацій щодо костюмів, репертуару та співу.
 
 
У цьому жанрі з 10 учасників конкурсу переможцями стали: Аліна Кузьміна зі Сміли та дівочий дует у складі Тетяни Засухи та Валерії Питальової із села Мошни Черкаського району, а резервістами – Ольга Висоцька з Черкас та молодіжний гурт "Ластів’я" із села Рижанівка Звенигородського району (керівник Лариса Сайчук).
 
У жанрі популярної музики із 80 претендентів переможців не визначено, проте до резерву увійшли: вокальне тріо "ВіаЛеді" зі Шполи, Вознюк Наталія, Андрій Суботін, Катерина Борисюк, Анна Білоус із Черкас, Мар’яна Ковбасюк із Христинівки, та вокальний квартет Золотоніського районного Будинку культури.
 
У жанрі сучасної танцювальної музики переможців також не визначено У резерв фестивалю потрапив Олександр Романча з Кам’янки.
 
Перемогу в жанрі акустичної музики здобув городищанин Тарас Близнюк. А до резерву потрапив Олександр Скляр зі Шполи.
 
 
Переможців і в жанрі рок-музики, на жаль, також не визначили. Зате в резерві: "Фо Філмс", "Спів братів", "Варка", "Нєвод" із Черкас, "Голден Сіті" із Золотоноші, "Шоста палата" з Христинівки.
 
Учасники-резервісти мають шанс потрапити до фінального Всеукраїнського відбіркового конкурсу, який відбудеться в грудні цього року в Києві та гала-концерту переможців фестивалю, що пройде в столиці нашої держави у червні 2013 року.
 
Голова журі, Мирослав Мельник, відзначив у кінці відбіркового туру, що на Черкащині багато талановитої молоді, і конкурс у Черкасах відбувся на високому організаційному й творчому рівні.
Переглядів: 1415 | Додав: Mary | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
   Анонс
[10.05.2016]
ЗАПРОШУЄМО ВІДВІДАТИ ЗАХІД (0)
[21.04.2016]
«ДЗВОНИ ЧОРНОБИЛЯ» (0)
[29.02.2016]
ЗАПРОШУЄМО НА ЗАХОДИ З ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ МИХАЙЛА ЗАДНІПРОВСЬКОГО (0)
[25.02.2016]
ЗАПРОШУЄМО НА ПРЕЗЕНТАЦІЮ КНИГИ (0)
[11.01.2016]
КОНКУРС КНИЖКОВИХ ВІДЕООГЛЯДІВ "ФАБРИКА ВРАЖЕНЬ" (0)
[21.12.2015]
КІНОФЕСТИВАЛЬ ДО 80-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ВАСИЛЯ СИМОНЕНКА (0)
[12.10.2015]
5-8 ЛИСТОПАДА ВІДБУДЕТЬСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКА ВИСТАВКА "УКРАЇНСЬКИЙ СУВЕНІР - 2015. УКРАЇНА - КРАЇНА МАЙСТРІВ" (0)
[06.10.2015]
ГОСТИННО ЗАПРОШУЄМО НА КІНОФЕСТ-ПРЕЗЕНТАЦІЮ НАРОДНОЇ КІНОСТУДІЇ «МАЛЬВИ» (0)
[28.09.2015]
МІЖНАРОДНИЙ КНИЖКОВИЙ ЯРМАРОК (0)
[25.09.2015]
28 ВЕРЕСНЯ ВІДБУДЕТЬСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПЕРСОНАЛЬНОГО САЙТА «ВАСИЛЬ СИМОНЕНКО» (0)

Форма входу

Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Новини управління

Черкаська обласна державна адміністрація © 2024