Управління культури Черкаської ОДА
П`ятниця, 29.03.2024, 14:18
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Міні-чат
200

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Жовтень » 2 » В ОБЛАСНІЙ БІБЛІОТЕЦІ ДЛЯ ДІТЕЙ ПРОЙШОВ «КРУГЛИЙ СТІЛ» ЗА УЧАСТЮ ЗАСТУПНИКА ГОЛОВИ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ
14:31
В ОБЛАСНІЙ БІБЛІОТЕЦІ ДЛЯ ДІТЕЙ ПРОЙШОВ «КРУГЛИЙ СТІЛ» ЗА УЧАСТЮ ЗАСТУПНИКА ГОЛОВИ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ
 
Бібліотеки з давніх-давен вважаються осередками культурного життя суспільства. Тут з малих років привчають до м’якого шелестіння сторінок, до чарівного світу читання, допомагають оцінити переваги культурного спілкування й обміну інформацією та враженнями. Звісно, у роботі бібліотекаря є багато приємних моментів і, водночас, чимало проблем. І коли ж, як не напередодні свята – Всеукраїнського дня бібліотек – зустрітися з колегами з усієї Черкащини, обговорити всі аспекти своєї суспільно важливої професії й налагодити конструктивний діалог із владою?.. Така можливість з’явилася 28 вересня, коли у Черкаській обласній бібліотеці для дітей було проведено «круглий стіл» за участю заступника голови облдержадміністрації Т. Ф. Прітченко «Проблеми, пріоритети та стратегія розвитку бібліотек Черкащини».
 
Тетяна Федорівна Прітченко привітала працівників бібліотек з наступаючим святом, уважно вислухала всі зауваження та пропозиції представників районних та обласних бібліотек та взяла активну участь в обговоренні шляхів вирішення найбільш гострих проблем. У своєму вступному слові заступник голови облдержадміністрації підкреслила, що послугами публічних бібліотек Черкащини щорічно користуються 663,7 тис. відвідувачів, яким видають понад 13 млн. 800 тис. творів друку. У зв’язку зі змінами, пов’язаними з інформатизацією бібліотечних закладів, фонди урізноманітнилися та поповнилися документами на електронних носіях. Таких матеріалів налічується уже понад 3 тис. примірників.
 
 
Протягом зустрічі свої доповіді й, відповідно, бачення основних пріоритетів розвитку бібліотечної справи області представили: директор Черкаської обласної бібліотеки для дітей Л. В. Ушакова, директор Шполянської централізованої бібліотечної системи Н. М. Мазур, директор Катеринопільської централізованої бібліотечної системи Л. А. Приємська, директор Черкаського районного організаційно-методичного центру бібліотечної та краєзнавчої роботи В. М. Канюка, завідувач Богодухівської сільської бібліотеки-філії Чорнобаївської централізованої бібліотечної системи М. М. Міняйло та заступник директора з питань роботи з читачами-дітьми Корсунь-Шевченківської централізованої бібліотечної системи Н. В. Дяченко.
 
Проблеми в бібліотеках області переважно спільні. Йшлося про необхідність проведення ремонтів приміщень бібліотек та забезпечення їх опалення в осінь-зимовий період; про передбачення коштів на поповнення фондів та передплату періодичних видань; про забезпечення комп’ютеризації бібліотек, створення при них Інтернет-центрів. Також відкритими залишаються питання підготовки висококваліфікованих кадрів для роботи в бібліотеках; необхідність залучення дітей та молоді до читання загалом та відвідування бібліотек зокрема.
 
 
Приємним сюрпризом для присутніх стало відзначення найкращих працівників бібліотек Черкащини грамотами та цінними подарунками. Так, Почесною грамотою Міністерства культури України нагороджено Плєшакову Тетяна Анатоліївна – завідувача відділу комплектування фонду та обробки літератури комунального закладу «Обласна бібліотека для дітей» Черкаської обласної ради. Годинниками від голови обласної державної адміністрації, Героя України Сергія Борисовича Тулуба нагороджені директор Чорнобаївської централізованої бібліотечної системи Мосійчук Світлана Василівна та головний бібліотекар інформаційно-бібліографічного відділу комунального закладу «Обласна універсальна наукова бібліотека імені Тараса Шевченка» Черкаської обласної ради Савчук Тетяна Володимирівна.
 
 
Цінними подарунками нагороджені Кам’янська центральна районна бібліотека – за вагомий внесок у розвиток бібліотечної справи та з загоди 90-річчя з дня утворення бібліотеки; Топильнянська сільська бібліотека-філія Шполянської районної централізованої бібліотечної системи – переможець обласного туру Всеукраїнського конкурсу світлин «В об’єктиві я і книга» та Корсунь-Шевченківська центральна районна бібліотека для дітей – за вагомий внесок у розвиток бібліотечної справи та з загоди 65-річчя з дня утворення бібліотеки.
Переглядів: 792 | Додав: Mary | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
   Анонс
[10.05.2016]
ЗАПРОШУЄМО ВІДВІДАТИ ЗАХІД (0)
[21.04.2016]
«ДЗВОНИ ЧОРНОБИЛЯ» (0)
[29.02.2016]
ЗАПРОШУЄМО НА ЗАХОДИ З ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ МИХАЙЛА ЗАДНІПРОВСЬКОГО (0)
[25.02.2016]
ЗАПРОШУЄМО НА ПРЕЗЕНТАЦІЮ КНИГИ (0)
[11.01.2016]
КОНКУРС КНИЖКОВИХ ВІДЕООГЛЯДІВ "ФАБРИКА ВРАЖЕНЬ" (0)
[21.12.2015]
КІНОФЕСТИВАЛЬ ДО 80-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ВАСИЛЯ СИМОНЕНКА (0)
[12.10.2015]
5-8 ЛИСТОПАДА ВІДБУДЕТЬСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКА ВИСТАВКА "УКРАЇНСЬКИЙ СУВЕНІР - 2015. УКРАЇНА - КРАЇНА МАЙСТРІВ" (0)
[06.10.2015]
ГОСТИННО ЗАПРОШУЄМО НА КІНОФЕСТ-ПРЕЗЕНТАЦІЮ НАРОДНОЇ КІНОСТУДІЇ «МАЛЬВИ» (0)
[28.09.2015]
МІЖНАРОДНИЙ КНИЖКОВИЙ ЯРМАРОК (0)
[25.09.2015]
28 ВЕРЕСНЯ ВІДБУДЕТЬСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПЕРСОНАЛЬНОГО САЙТА «ВАСИЛЬ СИМОНЕНКО» (0)

Форма входу

Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Новини управління

Черкаська обласна державна адміністрація © 2024