Управління культури Черкаської ОДА
П`ятниця, 19.04.2024, 19:32
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Міні-чат
200

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Грудень » 5 » ЗАКЛЮЧНИЙ АКОРД РАЙОННОГО ФЕСТИВАЛЮ «ДИВО КАЛИНОВЕ»
12:29
ЗАКЛЮЧНИЙ АКОРД РАЙОННОГО ФЕСТИВАЛЮ «ДИВО КАЛИНОВЕ»
 
Любов і пісня зігрівають наше життя, і саме пісня приносить нам найбільшу радість. Хто з нас не шукає затишку для свого серця у пісні, кому з нас не доводилося потайки ховати сльозу розчулення, коли пісня проникає глибоко в душу… Пісня народжується з нами, пісня живе в нас, бо пісня – сестра любові. Найщасливішого почуття, що дарує Всевишній людині на землі. Насолодитися звучанням української пісні мали змогу шанувальники народної творчості на заключному концерті районного фестивалю народної творчості «Диво калинове», присвяченого 200-річчю з дня народження Т. Г. Шевченка, який відбувся 2 грудня в Корсунь-Шевченківському районному будинку культури.
 
Про великий інтерес корсунців до народного мистецтва свідчив заповнений зал, а про успіх концерту – шалені оплески глядачів після кожного номеру.
 
Перед початком концерту присутні на святі жваво й не менш захоплено знайомилися з виставкою робіт кращих майстрів декоративно-прикладного мистецтва з Деренківця, Нетеребки, Набутова, Селища, Сухин, Комарівки, Яблунівки, Черепина, Петрушок, яка була представлена у фойє районного будинку культури.
 
 
Понад два місяці тривав фестиваль у закладах культури району. Представлені художні номери та вироби народних майстрів оцінювали члени журі на чолі з начальником відділу культури Корсунь-Шевченківської райдержадміністрації Л.В. Жуковською. Мета фестивалю – виявлення та розкриття здібностей учасників усіх вікових категорій, підтримка аматорів-виконавців, популяризація й розвиток українського народного, сучасного естрадного мистецтва та аматорської пісні.
 
Переглянувши творчі звіти художньої самодіяльності в сільських клубних закладах, можна зробити висновки, що стан художньої самодіяльності в районі – на належному рівні. При перегляді виступів колективів, журі звертали увагу на виконавську майстерність, культуру сцени, масовість учасників, сценічні костюми… Тож, було відзначено помітне підвищення виконавської майстерності колективів. Приємно, що в Корсунь-Шевченківському районі є багато колективів, роботі яких можна дати гарну оцінку: Деренківецький СБК, Нетеребський СБК, Стеблівський СБК, Драбівський СБК, Набутівський СК, Квітчанський СБК, Сухинівський СБК, клубні заклади Дацьківської сільської ради, Кичинецький СБК, Шендерівський СБК.
 
Свято розпочав ансамбль «Злагода» Сухинівського СБК (керівник – В. Бувака) піснею на сл. Даника, муз. В. Буваки «Іду вклонитися Тарасу». Потім відбулася найприємніша частина заходу, де прозвучали вітання учасникам фестивалю від заступника голови Корсунь-Шевченківської райдержадміністрації Григоренка О.М., заступника голови Корсунь-Шевченківської районної ради Видути А.Г. та начальника відділу культури і туризму Корсунь-Шевченківської райдержадміністрації Жуковської Л.В., після яких відбулося вручення дипломів та цінних пам’ятних подарунків.
 
Так, переможцем фестивалю «Диво калинове» став Квітчанський СБК (директор – Шпунтенко С.В., керівник – Косенко В.В.), який отримав диплом за I місце. У цьому закладі культури працюють колективи, які відрізняються від інших клубних закладів кількістю учасників, зокрема, хор, який має звання «народний», налічує 22 особи. Працюють вокальні чоловічі та жіночі ансамблі, хореографічний колектив, народний фольклорний колектив «Зелена долина», драматичний колектив, який знаний своїми постановками за межами району.
 
Друге місце поділили між собою Деренківецький СБК, Нетеребський СБК і Стеблівський СБК. Коли керівниками закладу є творчі люди, які вміють організувати учасників художньої самодіяльності і донести важливість справи, яку вони роблять на благо розвитку української культури, то робота в такому закладі завжди злагоджена й проводиться на високому рівні. Це про Деренківецький СБК (директор – Семенюта Г.М., художній керівник – Губенко І.А.), у якому працюють більше десяти колективів, і всі вони були представлені на належному рівні.
 
 
Учасники Нетеребського СБК (директор – Піль В.В.) представили на звіт різнопланові номери художньої самодіяльності: дитяча хореографія, дитячі вокальні ансамблі, солісти, народний фольклорний ансамбль «Червона калина» (керівник – Швед О.І.).
 
Третє місце отримав Набутівський СК, який на огляд представив різноманітну програму. Особливу вдячність хочеться сказати керівникові колективу Курінній Л.М., яка має великі здібності творчого організатора. У клубі постійно проводяться календарні свята, працюють дитячі та дорослі гуртки художньої самодіяльності. Цього року вокальному ансамблю «Оберіг» присвоєно високе звання «народний» (керівник – Гонтар Г.В.).
 
На звіт закладами культури було представлено колективи, створені або відновлені протягом року. Приємно вразив своїм виступом фольклорний ансамбль «Надія» Переможенецького СК, який було відновлено після тривалої перерви. Учасники колективу не втратили злагодженості і виконавської майстерності. Це може стати гарним прикладом для фольклорних колективів району.
 
Вийшов на районний рівень і фольклорний колектив Сухинівського СБК (керівник – В. Бувака).
 
Ще одна перлина з’явилася в Стеблівському СБК – це фольклорне тріо «Золота криниця» (керівник – Любов Довгаль). Аматори тут відроджують давно забуті фольклорні пісні, виконуючи їх в автентичній манері. Не дивно, що своїм виступом на заключному концерті вони полонили серця глядачів.
 
Творчо й цікаво представили свій виступ народний фольклорний ансамбль «Родина» Стеблівського СБК піснею «Грай, бандуро, про Тараса», музику до якої написала керівник ансамблю Юлія Локтєва. На новий якісний рівень виконавської майстерності піднявся народний самодіяльний ансамбль «Заграва» (керівник – Валерій Буценко) цього самого закладу культури. Потішили присутніх у залі веселою інсценізацією учасники художньої самодіяльності закладів культури Петрушківської сільської ради та Шендерівського СБК, які з гумором представили свої виступи.
 
Приємно здивували діти-аматори сільських закладів культури, які виходили на сцену з дорослим почуттям відповідальності за своє село, вкладаючи у виступи часточку своєї душі. Добре сприймалися глядачами виступи учасників художньої самодіяльності закладів культури сіл Драбівка, Гарбузин, Киченці, Нехворощ, Завадівка, Моринці, Виграїв, Дацьки, Сахнівка, Черепин, Заріччя, Бровахи, Кірово, Комарівка.
 
Творчий звіт став чудовим подарунком для тих, хто є шанувальником народної пісні, народного мистецтва. Тож щира вдячність самодіяльним аматорам, усім, хто несе красу пісні, за те, що популяризують і розвивають українське народне та сучасне естрадне мистецтво, наповнюючи його живим змістом.
Переглядів: 1377 | Додав: Mary | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
   Анонс
[10.05.2016]
ЗАПРОШУЄМО ВІДВІДАТИ ЗАХІД (0)
[21.04.2016]
«ДЗВОНИ ЧОРНОБИЛЯ» (0)
[29.02.2016]
ЗАПРОШУЄМО НА ЗАХОДИ З ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ МИХАЙЛА ЗАДНІПРОВСЬКОГО (0)
[25.02.2016]
ЗАПРОШУЄМО НА ПРЕЗЕНТАЦІЮ КНИГИ (0)
[11.01.2016]
КОНКУРС КНИЖКОВИХ ВІДЕООГЛЯДІВ "ФАБРИКА ВРАЖЕНЬ" (0)
[21.12.2015]
КІНОФЕСТИВАЛЬ ДО 80-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ВАСИЛЯ СИМОНЕНКА (0)
[12.10.2015]
5-8 ЛИСТОПАДА ВІДБУДЕТЬСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКА ВИСТАВКА "УКРАЇНСЬКИЙ СУВЕНІР - 2015. УКРАЇНА - КРАЇНА МАЙСТРІВ" (0)
[06.10.2015]
ГОСТИННО ЗАПРОШУЄМО НА КІНОФЕСТ-ПРЕЗЕНТАЦІЮ НАРОДНОЇ КІНОСТУДІЇ «МАЛЬВИ» (0)
[28.09.2015]
МІЖНАРОДНИЙ КНИЖКОВИЙ ЯРМАРОК (0)
[25.09.2015]
28 ВЕРЕСНЯ ВІДБУДЕТЬСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПЕРСОНАЛЬНОГО САЙТА «ВАСИЛЬ СИМОНЕНКО» (0)

Форма входу

Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Новини управління

Черкаська обласна державна адміністрація © 2024